Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 26.11.2016

Fotografija iz Srbije najlepša na svetu!

RTS 26.11.2016
Delo Čedomira Žarkovića koje prikazuje bigrene kade Stopića pećine proglašeno je najlepšom svetskom slobodnom fotografijom zaštićenog prirodnog dobra za 2016. godinu na međunarodnom foto-konkursu „Vikimedije“ „Viki voli Zemlju“. Srbija… »

Film „Jesen samuraja“ oduševio bečku publiku

RTS 26.11.2016
Premijera romantične komedije „Jesen samuraja“ u austrijskoj prestonici, reditelja Danila Bećkovića, oduševila je publiku. Najgledaniji domaći film ove godine, koji je do sada u Srbiji pogledalo više od 170.000 ljudi, premijerno je sinoć… »

Monika obožava crnu čipku

RTS 26.11.2016
Bez obzira na to da li nosi haljinu modernog kroja ili se opredeli za strogo odelo, Monika Beluči i u šestoj deceniji, gde god da se pojavi, očara sve prisutne. Njene odevne kombinacije bile su neretko i provokativne, a u tome joj je najviše… »

Reditelj Gurvinder Sing: Divno je ponovo biti u Beogradu!

RTS 26.11.2016
Indijski reditelj, prošlogodišnji pobednik i ovogodišnji predsednik žirija, Gurvinder Sing, otvorio je sinoć 22. Festival autorskog filma u beogradskom Domu omladine. On je napomenuo da je divno biti u Beogradu nakon godinu dana. „Poslednji put sam… »

Crni rum za Buiku u Beogradu

RTS 26.11.2016
Svetski poznata španska pevačica Konča Buika održaće koncert 28. novembra u Centru „Sava“, a pred nastup u Beogradu iznela je više nego skromne zahteve – u garderobi je za nju obavezan isključivo crni rum. Pred nastup, osim crnog ruma, Buika… »

Svećice oduvane, počinje žur u „Belekspo centru“!

RTS 26.11.2016
„Tragovi prošlosti“, „Svet je moj“, „Strast“, „Hodi“, „Opasan ples“, „Kolo“, „Lavirint“, „Neumeren u svemu“... Večeras u „Belekspo centru“ „Van Gog“ proslavlja 30 godina rada i postojanja! Samo za gledaoce… »

Maradona o Kastru: Preminuo je najveći

RTS 26.11.2016
Fidel Kastro je bio najveći i meni kao drugi otac, rekao je danas u Zagrebu legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona reagujući na vest o smrti oca Kubanske revolucije. Najbolji argentinski fudbaler svih vremena Dijego Armando Maradona izjavio je… »

Kao da su žive!

RTS 26.11.2016
Teško je poverovati, ali u radovima Kenga Ljea, umetnika koji živi i radi u Singapuru, nema ni trunke magije. Ipak, njegova dela izgledaju kao da su živa! Nastanak predivnih kreacija ovog umetnika ne podrazumeva hvatanje riba jarkih boja. Uprkos… »

U Kuršumliji otkriveni ostaci pet Jerininih gradova

RTS 26.11.2016
Tim arheologa Narodnog muzeja Toplice iz Prokuplja i Narodnog muzeja iz Beograda proteklih dana je na potezu od Kuršumlije do Lukovske banje otkrio ostatke pet velikih ranovizantijskih gradova. Arheološkinja Narodnog muzeja Toplice iz Prokuplja Julka… »

Posle 65 godina braka preminuli istog dana

RTS 26.11.2016
Ni smrt ih nije rastavila! Ferdinando i Meri Asera preminuli su dva dana nakon što su s porodicom i prijateljima proslavili 65. godišnjicu braka. Ferdinando (89) i Meri (86) su se upoznali 1951. godine u malom mestu blizu Napulja, gde je Ferdinando… »