Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 26.11.2016

Za novu mehanizaciju "Čistoće" 200 miliona

RTV 26.11.2016
NOVI SAD - JKP "Čistoća" obnovila je vozni park sa desetak novih vozila, a reč je o auto-smećarima i auto-čistilicama najmodernije tehnologije za šta je izdvojeno preko 200 miliona dinara. Kako se čulo prilikom smotre novih vozila, u narednom… »

Pokrajina u kampanji protiv nasilja nad ženama

RTV 26.11.2016
NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da se Pokrajinska vlada uključila u kampanju "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se ove godine održava pod sloganom "Narandžasti svet: prikupiti novac za okončanje… »

Obustavljena potraga za nestalom devojčicom

RTV 26.11.2016
SENTA - Zbog otežanih uslova rada, niske temperature vode i mraka, večeras je drugi dan za redom obustavljena potraga za petnaestogodišnjom B.V. iz Sente, koja je u noći između petka i subote nestala u Tisi. Nestanak devojčice, podsećamo, prijavili… »

"Selo u gradu": Iriška sela

RTV 26.11.2016
NOVI SAD - U teatronu novosadskog Spensa održan je program "Selo u gradu", organizatora "Porodično poljoprivredno gazdinstvo Popović". Posetiocima su predstavljena sela opštine Irig. Proizvodi i razna zanatska umeća iz oko 350 porodičnih… »

O selu se sve manje vodi računa

RTV 26.11.2016
STAPAR - U poslednje dve godine agrarni budžet je smanjen, subvencije za poljoprivrednu proizvodnju su tri puta manje, pa se seljaci pitaju da li je to politika koji vodi ka očuvanju sela, čulo se na susretima sela Bačke u Staparu. Profesor dr Miladin… »

Nacionalni praznik Bunjevaca

RTV 26.11.2016
SUBOTICA - Ničiji identitet i samobitnost u današnjoj Vojvodini ne sme i neće biti ugrožen, posebno ne onih koji su ispisivali njenu istoriju - poručio je večeras u Subotici predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović na obeležavanju nacionalnog… »

SNP za predlog da 25. novembar bude državni praznik

RTV 26.11.2016
NOVI SAD - Pokrajinski odbor Srpske narodne partije za Vojvodinu podržao je danas predlog predsednika Tomislava Nikolića da 25. novembar - Dan prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, bude proglašen za državni praznik. "Dan prisajedinjenja… »

LSV: Državni praznici i 3. maj, 31. jul i 28. februar

RTV 26.11.2016
NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) založila se danas da se državnim praznicima, pored 25. novembra 1918. kada je doneta odluka o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji, državnim praznicima proglase i 3. maj, 31. jul i 28. februar, koji su… »

Karan: Voda u Temerinu 100 odsto neispravna

RTV 26.11.2016
TEMERIN - Osnivač pokreta "Zajedno za naš Temerin", Robert Karan demantovao je danas navode predsednika Opštine Temerin Đure Žige da su pojedini odbornici u Skupštini opštine prešli iz redova tog pokreta u redove Žigine Srpske napredne stranke… »

Sumaglica i dalje smanjuje vidljivost

RTV 26.11.2016
NOVI SAD - Sumaglica i dalje smanjuje vidljivost širom naše zemlje, ali padavina za sada još uvek nema, osim na području Negotina gde slaba kiša utiče na otežano odvijanje saobraćaja, a oprez u vožnji potreban je na deonicama gde se izvode… »