Izvor: SEEbiz arhiva vesti 26.11.2016

Castrova smrt: Tuga u Havani, slavlje u Miamiju

SEEbiz 26.11.2016
HAVANA - Dugogodišnji kubanski čelnik Fidel Castro umro je u petak u 90. godini, a njegova je smrt izazvala oprečne reakcije - tugu u Havani i slavlje u Miamiju. Castro je bio teško narušena zdravlja zbog bolesti crijeva - koja nije specificirana a… »

Janković: Država ne sme da bude jedan čovek

SEEbiz 26.11.2016
INTERVJU - Nakon apela sto javnih ličnosti da se kandiduje za predsednika, zaštitnik građana Saša Janković u intervjuu za DW priča o izborima, bespravnoj gradnji i bespravnom rušenju, i o tome šta nam to govori o pravnoj državi. DW: Gospodine… »

Nikolić: Bilo bi prirodno da budem kandidat SNS

SEEbiz 26.11.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da kao predsednik Republike Srbije ima podršku premijera Aleksandra Vučića, navodeći da još nije odlučio da li će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima, ali da bi bilo… »

Milenović: Ako se kandidujem, neću biti nezavisna kandidatkinja

SEEbiz 26.11.2016
BEOGRAD - Članica Saveta za borbu protiv korupcije u ostavci Miroslava Milenović izjavila je da, ukoliko odluči da se 2017. godine kandiduje na izborima za prvu predsednicu Srbije, to sigurno neće učiniti kao nezavisna kandidatkinja "jer promene mogu… »

Lufthansin sindikat pilota odbio najnoviju ponudu plaća, ali završava štrajk

SEEbiz 26.11.2016
FRANKFURT - Lufthansin sindikat pilota rekao je u petak kako je odbio najnoviju ponudu uprave za plaće, samo nekoliko sati nakon što je učinjena, dodajući ipak kako ne planira nastaviti štrajk nakon subote. Ne isključujući daljnje akcije sindikat… »

Magareće mlijeko novi zdravstveni trend u Crnoj Gori

SEEbiz 26.11.2016
PODGORICA - Strojevi su davno preuzeli tradicionalnu ulogu magarca kao vjernog pomoćnika u nošenju tereta, ali te zahvalne životinje imaju sve više obožavatelja u Crnoj Gori zahvaljujući svom dragocjenom mlijeku. Magareće mlijeko prodaje se po… »

Wisconsin će ponovo brojati glasove s predsjedničkih izbora u SAD-u

SEEbiz 26.11.2016
WASHINGTON - Kandidatkinja Zelenih na američkim predsjedničkim izborima Jill Stein u petak je službeno podnijela zahtjev za ponovno prebrojavanje glasova s predsjedničkih izbora u državi Wisconsinu, koje bi, rekla je, trebalo početi "idući tjedan"… »

Franjo Luković prodao 8.517 dionica Zagrebačke banke

SEEbiz 26.11.2016
ZAGREB - Bivši predsjednik Uprave Zagrebačke banke Franjo Luković prodao je ovoga tjedna 8.517 dionica Zabe. Dionice su vrijedne 430.000 kuna, a Luković je i nakon ove prodaje sedmi najveći vlasnik Zabinih dionica s 0,09 posto udjela odnosno 283.783… »

Deflacija potpomaže rast realnih plaća

SEEbiz 26.11.2016
ANALIZA - Prema preliminarnim podacima koje je objavio DZS, u rujnu je prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama iznosila 5.624 kuna dok je prosječna bruto plaća iznosila 7.644 kuna. Prema novoj metodologiji (koju DZS… »

Ukrajinski planovi za pokusno ispaljivanje projektila naljutili Moskvu

SEEbiz 26.11.2016
MOSKVA - Moskva je prosvjedovala protiv ukrajinskoga plana da izvede pokusno ispaljivanje projektila blizu Krima, koji je Rusija pripojila 2014. nakon svrgavanja proruskoga ukrajinskog predsjednika, povisujući napetosti u sporu između dviju zemalja… »