Izvor: Studio B arhiva vesti 26.11.2016

Počela devetodnevna žalost na Kubi

Studio B 26.11.2016
Na Kubi je počela devetodnevna žalost povodom smrti revolucionarnog vođe Fidela Kastra, na Univerzitetu u Havani na kojem je on studirao stotine studenata viču „Ja sam Fidel“, prodaja alkohola je zabranjena, zastave su postavljene na pola koplja i… »

Prioritet za borce pri smeštaju u ustanove socijalne zaštite

Studio B 26.11.2016
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdalo je preporuku svim ustanovama socijalne zaštite da svi borci i vojni invalidi imaju prioritet pri smeštaju u domove za stare i druge ustanove. Resorni ministar Aleksandar Vulin je… »

Tramvaji ponovo od Slavije do Kalemegdana

Studio B 26.11.2016
Gradski menadžer Goran Vesić najavio da izmena projekta rekonstrukcije Trga Slavija predviđa i uvođenje šina u Ulicu kralja Milana i ponovno uspostavljanje tramvajskog saobraćaja prema Kalemegdanu. Vesić je naveo da je ideja da od Slavije, preko… »

Kitarović se slikala sa ustaškom zastavom

Studio B 26.11.2016
Na društvenim mrežama pojavila se fotografija hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović sa ustaškom zastavom, piše Indeks.hr. Foto/ Facebook, Tihomir Janjicek, Tanjug Profesor u Torontu Tihomir Janjicek objavio je fotografiju sa hrvatskom… »

U svetu oko 10,4 miliona ljudi obolelo od tuberkuloze

Studio B 26.11.2016
U svetu je od tuberkuloze, koja je jedna od deset vodećih uzroka smrti, prema procenama Svetske zdravstvene organizacije (WHO) u 2015. bilo obolelo oko 10,4 miliona ljudi, od kojih je oko 10 odsto dece, rečeno je na simpozijumu „Tuberkuloza – update… »

Grad Beograd odao počast vojvodi Vasi Čarapiću

Studio B 26.11.2016
Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović položio je venac na spomenik Vasi Čarapiću, povodom 210 godina od pogibije istaknutog borca za oslobođenje Beograda i Srbije od Turaka. Mladenović je podsetio da se danas prisećamo pogibije velikog junaka… »

Veća ušteda na javnim nabavkama

Studio B 26.11.2016
Beograd je ove godine na centralizovanim javnim nabavkama uštedeo više od 700 miliona dinara, izjavio gradonačelnik Siniša Mali, precizirajući da je to dva i po puta više u odnosu na uštedu ostvarenu prošle godine. „Novac koji smo uštedeli… »

Svetski žiri proglasio: Fotografija iz Srbije najlepša na svetu

Studio B 26.11.2016
Fotografija Čedomira Žarkovića koja prikazuje bigrene kade Stopića pećine proglašena je najlepšom svetskom slobodnom fotografijom zaštićenog prirodnog dobra za 2016. godinu na međunarodnom foto-konkursu Vikimedije, Viki voli Zemlju (Wiki Loves… »

Uhapšen osumnjičeni za napad na hirurga

Studio B 26.11.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, efikasnom akcijom, uhapsili su N.B. (42) osumnjičenog da je u Beogradu, ispred kioska na uglu Vladetine i Ulice kraljice Marije, lekaru Kliničkog centra Srbije naneo više udaraca u glavu, saopštio je… »

Bravo za prinčeve u predstavi „I živeli su srećno…?“

Studio B 26.11.2016
Ovacije na premijeri predstave „I živeli su srećno..?“ pozorišta Pinokio, po tekstu Nine Horvat, u režiji Feride Karajice. Mladi glumci Mihajlo Jovanović, Đorđe Stojković, Vučić Perović i Strahinja Blažić sinoć su zablistali u ulogama… »