Izvor: Telegraf/Svet arhiva vesti 26.11.2016

Umro je drug Kastro: Trenutak u kojem brat saopštava da je Fidel preminuo (VIDEO)

Telegraf 26.11.2016
Predsednik Kube Raul Kastro saopštio je nešto posle ponoći drhvatim glasom na nacionalnoj televiziji da je njegov stariji brat preminuo u petak u 22.29 sati, a obraćanje je završio uzvikujući revolucionarni slogan: "Ka pobedi, uvek!". Kastro će… »

Kuba u suzama: Umro je Fidel Kastro (VIDEO)

Telegraf 26.11.2016
Gerilac, državnik i jedan od najživopisnijih čelnika moderne istorije umro je u 90. godini. Velika većina Kubanaca ne poznaje život bez čoveka kojeg jednostavnu zovu - Fidel. FIDEL KASTRO NAPUNIO 90 GODINA: Pogledajte kako se menjao kroz decenije… »

Misterija upoznavanja Fidela i tita: Zašto je bivši jugoslovenski predsednik nervirao Kastra (foto) (VIDEO)

Telegraf 26.11.2016
Uprkos korektnim odnosima koje su imali Tito je nervirao Kastra koji mu je zamerao raskošan način života, na beskrajnim užicima u hrani, piću, skupoj odeći i zabavama. Nekadašnji kubanski predsednik Fidel Kastro, koji je umro sinoć u 90. godini… »

Zapanjujući broj: Evo koliko je predsednika SAD sahranio Fidel Kastro

Telegraf 26.11.2016
Za života kubanskog vođe, koji je treći po dužini vladavine u svetu, Amerikom je rukovodilo 16 predsednika, od kojih je za Fidelovih 90 godina umrlo njih 10. Kubanski lider i revolucionarna ikona Fidel Kastro, koji je umro sinoć u 90. godini… »

Haos u Stokholmu: Upali u džamiju usred molitve, pa bacali petarde

Telegraf 26.11.2016
Policija je navela da istražuje incident koji je zabeležila kao vandalizam i krivično delo počinjeno iz mržnje, ali da do sada niko nije uhapšen. Neidentifikovani napadači upali su nakon jutarnje molitve u džamiju u švedskoj prestonici Stokholmu… »

Bol koja ubija svakog roditelja: Krik oca koji u naručju drži svoju mrtvu ćerku (1) oblivenu krvlju (uznemirijući FOTO)

Telegraf 26.11.2016
Fotografije na koje niko nije ostao imun... Jedan od najvećih bolova koje čovek može da oseti u životu kažu da je kada sahranite svoje dete. Takvu tragičnu sudbinu doživeo je Omar Ali, čija je ćerka poginula od minobacačke granate Islamske… »

Popokatepetl za 24h eruptirao 300 puta: Neverovatan snimak dima i pepela koji idu 5 km u visinu (foto) (VIDEO)

Telegraf 26.11.2016
Popokatepetl pokazao svu svoju snagu. Čuveni meksički vulkan Popokatepetl je eruptirao više od 300 puta za protekla 24 sata, šireći oblak dima, pepela i gasa, tzv. “pečurku” visoko u nebo. JEZIVA SUDBINA NESREĆNIH BEBA: U Maleziji ih prodaju… »

Mračni dan za Britance: Usvojen najekstremniji zakon o masovnom nadzoru građana

Telegraf 26.11.2016
"Špijunska povelja" Posle dugih rasprava, britanski parlament usvojio je sporni novi zakon kojim se vlastima daju ovlašćenja da analiziraju podatke sa pretraživača interneta. PRONAĐENA BIVŠA MISICA OBEŠENA U PARKU: Komšije zatekle stravičan… »

Bio je savršen jesenji dan, i ljudi su išli na izlet. Onda su čuli užasnu buku i počeo je najveći horor u njihovim…

Telegraf 26.11.2016
Dve osobe, čiji pol i nacionalnost nisu navedene, a koje su nisu povređene u nesreći, pozvale su spasioce. Najmanje jedna osoba je poginula, a više njih je ozbiljno povređeno u lavini koja se dogodila danas u austrijskim Alpima, prenosi Rojters… »

Obama: Istorija će pokazati koliki je bio Kastrov uticaj

Telegraf 26.11.2016
On je u poruci, u kojoj je izjavio saučešće Kastrovoj porodici, kazao da u ovom trenutku Amerika pruža ruku prijateljstva kubanskom narodu. Predsednik SAD Barak Obama saopštio je danas da će istorija pokazati i proceniti ogroman uticaj preminulog… »