Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 26.11.2016

Obradović pozvala Jankovića da podnese ostavku na funkciju zaštitnika građana

Večernje novosti 26.11.2016
Potpredsednica Glavnog odbora SNS Marija Obradović pozvala je zaštitnika građana Sašu Jankovića da podnese ostavku na tu funkciju jer, kako smatra, njegovo ponašanje je "licemerno" i nije u skladu sa tom funkcijom. Potpredsednica Glavnog odbora… »

Nikolić: Ako se kandidujem za predsednika, bilo bi prirodno da budem kandidat SNS-a

Večernje novosti 26.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da kao predsednik Republike Srbije ima podršku premijera Aleksandra Vučića, navodeći da da još nije odlučio da li će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima. Predsednik Srbije Tomislav… »

Reagovanja na odlazak kubanskog lidera Tramp: Fidel je bio diktator; Putin: Kastro je simbol cele epohe

Večernje novosti 26.11.2016
Svetska i domaća javnost reagovala je na vest o smrti kubanskog lidera Fidela Kastra izražavajući saučešće porodici i narodu Kube. Svetska i domaća javnost reagovala je na vest o smrti kubanskog lidera Fidela Kastra izražavajući saučešće… »

Dačić na samitu Frankofonije razgovarao o unapređenju ekonomske i političke saradnje

Večernje novosti 26.11.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se tokom Samita Međunarodne organizacije Frankofonije sastao se sa generalnim sekretarom Organizacije Mikaelom Žan i šefovima delegacija više zemalja. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se tokom Samita… »

Kolundžija: Razgovori opozicije o kandidatu za predsednika kad budemo znali kad su izbori

Večernje novosti 26.11.2016
Funkcionerka DS Nada Kolundžija izjavila je da će ozbiljni razgovori opozicije o "kandidatu" za predsedničke izbore u Srbiji početi kada vlast kaže kada će biti ti izbori i ko će biti njihov kandidat. Funkcionerka Demokratske stranke (DS) Nada… »

Nikolić i Vučić neće biti rivali

Večernje novosti 26.11.2016
Glavne političke figure dogovoriće se oko kandidata za šefa države. Očekuje se da odluku podrži ceo vladajući savez. VLADAJUĆA koalicija će imati jednog predsedničkog kandidata, i to će biti ili Tomislav Nikolić ili Aleksandar Vučić. Sigurno… »

DS pokrenuo peticiju za besplatan SOS broj za prijavljivanje nasilja nad ženama

Večernje novosti 26.11.2016
Forum žena DS je pokrenuo peticiju u kojoj od Vlade Srbije traži besplatan SOS broj za prijavljivanje nasilja nad ženama i žrtvama porodičnog nasilja. Forum žena Demokratske stranke (DS) danas je u Knez Mihajlovoj ulici povodom "16 dana aktivizma… »

Ceh za glasanje - 1,3 milijarde

Večernje novosti 26.11.2016
u skupštinskoj kasi za narednu godinu predviđen i novac za predsedničke izbore. Najveća stavka dnevnice za članove odbora. Osveženje pola miliona. PREDSEDNIČKI izbori naredne godine koštaće, ne računajući troškove kampanje, oko 1,3 milijarde… »

Špijunka: Hoće demokrate

Večernje novosti 26.11.2016
Sednica Administrativnog odbora Narodne skupštine, na kojoj Aleksandar Martinović (SNS) nije dao reč nikome iz opozicije, ujedinila je čak i dugogodišnje ljute neprijatelje. SEDNICA Administrativnog odbora Narodne skupštine, na kojoj Aleksandar… »

NATO nam vraća nebo nad KiM?

Večernje novosti 25.11.2016
Predstavnici naše zemlje i delegacija NATO sastaće se u sedištu Alijanse 14. decembra. O kontroli vazdušnog prostora u Briselu razgovarali Vučić i Stoltenberg. DELEGACIJA Vlade i Kontrole letenja Srbije i Crne Gore sprema se za sastanak koji će se… »