Politika arhiva vesti 26.11.2016

Obradović: Janković da podnese ostavku

RTV 26.11.2016
BEOGRAD - Potpredsednica SNS Marija Obradović ocenila je danas da bi bilo pristojno da zaštitnik građana Saša Janković podnese ostavku na tu funkciju, jer biti zaštitnik građana i skupljati potpise za kandidaturu na predsedničkim izborima nije… »

Raul Kastro putinu: Ništa se ne menja, ostajemo čvrsto uz Rusiju!

Pravda 26.11.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je telefonom predsednika Državnog saveta i Saveta ministara Kube Raula Kastra i izrazio mu saučešće povodom smrti lidera kubanske revolucije Fidela Kastra, saopštio je Kremlj. Putin je naveo da je Fidel Kastro… »

Nikolić: Prirodno da budem kandidat SNS

Danas 26.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da još nije odlučio da li će se na izborima sledeće godine ponovo kandidovati za tu funkciju i da je, ako to uradi prirodno da bude kandidat Srpske napredne stranke. Kada dođe vreme za kampanju… »

Reagovanja na odlazak kubanskog lidera Tramp: Fidel je bio diktator; Putin: Kastro je simbol cele epohe

Večernje novosti 26.11.2016
Svetska i domaća javnost reagovala je na vest o smrti kubanskog lidera Fidela Kastra izražavajući saučešće porodici i narodu Kube. Svetska i domaća javnost reagovala je na vest o smrti kubanskog lidera Fidela Kastra izražavajući saučešće… »

Janković obrazložio zašto se ne izjašnjava o kandidaturi

Novi magazin 26.11.2016
Zaštitnik građana Saša Janković je u intervjuu za Dojče vele obrazložio zašto ne odgovara na pitanje da li će se kandidovati na predsedničkim izborima. “U ovom momentu, krajem novembra, kao zaštitnik građana kažem da je najbitnije da izbori… »

Dačić na samitu Frankofonije razgovarao o unapređenju ekonomske i političke saradnje

Večernje novosti 26.11.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se tokom Samita Međunarodne organizacije Frankofonije sastao se sa generalnim sekretarom Organizacije Mikaelom Žan i šefovima delegacija više zemalja. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se tokom Samita… »

Svi atentati na Tita: Pokušali da ga likvidiraju više od 50 puta, najviše ga mrzeli Rusi

Blic 26.11.2016
Na nekadašnjeg predsednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita, prema nekim procenama, pokušano je čak više od 50 atentata. Od tog broja samo su Rusi, odnosno Staljin, pokušali da ga likvidiraju više od 20 puta, a među onima koji se nisu libili bar da… »

Predrag Marković: Monarhija jeftinija i efikasnija

Dnevnik 26.11.2016
Predrag Marković, bivši predsednik Narodne Skupštine Srbije, pokrenuo je Narodnu inicijativu za promenu Ustava Srbije u Ustav Kraljevine Srbije, a prikupljanje potpisa organizovalo je Udruženje Kraljevina Srbija. Kako je saopšteno, prikupljanje… »

Milenović: Ako se kandidujem, neću biti nezavisna kandidatkinja

SEEbiz 26.11.2016
BEOGRAD - Članica Saveta za borbu protiv korupcije u ostavci Miroslava Milenović izjavila je da, ukoliko odluči da se 2017. godine kandiduje na izborima za prvu predsednicu Srbije, to sigurno neće učiniti kao nezavisna kandidatkinja "jer promene mogu… »

Razgovori opozicije o kandidatu kad se sazna dan izbora (VIDEO)

Beta 26.11.2016
Funkcionerka Demokratske stranke (DS) Nada Kolundžija izjavila je danas da će ozbiljni razgovori opozicionih partija o tome ko je najbolji "demokratski kandidat" za predsedničke izbore u Srbiji početi kad vladajuća većina kaže kada će biti ti… »