Politika arhiva vesti 26.11.2016

Janković: Država ne sme da bude jedan čovek

SEEbiz 26.11.2016
INTERVJU - Nakon apela sto javnih ličnosti da se kandiduje za predsednika, zaštitnik građana Saša Janković u intervjuu za DW priča o izborima, bespravnoj gradnji i bespravnom rušenju, i o tome šta nam to govori o pravnoj državi. DW: Gospodine… »

Raul Kastro potvrdio: Kuba ostaje usmerena na razvijanje saradnje s Rusijom

Vesti online 26.11.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je telefonom predsednika Državnog saveta i Saveta ministara Kube Raula Kastra i izrazio mu saučešće povodom smrti lidera kubanske revolucije Fidela Kastra, saopštio je Kremlj. Putin je naveo da je Fidel Kastro… »

Nikolić: Ako se kandidujem, bilo bi prirodno kao kandidat SNS

RTV 26.11.2016
KNIĆ - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da još nije odlučio da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima i dodao da bi, ukoliko to učini, bilo prirodno da bude kandidat Srpske napredne stranke. "Kad dođe vreme za… »

Vučić, Nikolić i Dačić uputili telegrame saučešća povodom smrti Kastra

Novi magazin 26.11.2016
Premijer i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, kao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputili su danas telegrame saučešća povodom smrti dugogodišnjeg lidera Kube Fidela Kastra. Vučić: Srbija će uvek ceniti slobodarski… »

Nikolić: Prirodno je da budem kandidat SNS-a

Politika 26.11.2016
Ukoliko se kandidujem, malo ću prestati da se bavim svojim poslom, poručio predsednik Srbije. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da još nije odlučio da li će se na izborima sledeće godine ponovo kandidovati za tu funkciju i da je, ako to… »

Dačić imao 28 susreta s čelnicima država članica Frankofonije

RTV 26.11.2016
ANTANANARIVO - Tokom Samita Frankofonije u prestonici Madagaskara Antananarivu prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imao je 28 bilateralnih susreta sa predsednicima država, premijerima, ministrima spoljnih poslova i… »

Svi atentati na Tita: Pokušali da ga likvidiraju više od 50 puta, najviše ga mrzeli Rusi

Blic 26.11.2016
Na nekadašnjeg predsednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita, prema nekim procenama, pokušano je čak više od 50 atentata. Od tog broja samo su Rusi, odnosno Staljin, pokušali da ga likvidiraju više od 20 puta, a među onima koji se nisu libili bar da… »

Marković: Monarhija jeftinija, i efikasnija

RTV 26.11.2016
BEOGRAD - Predrag Marković, bivši predsednik Narodne skupštine Srbije, pokrenuo je Narodnu inicijativu za promenu Ustava Srbije u Ustav Kraljevine Srbije, a prikupljanje potpisa organizovalo je Udruženje Kraljevina Srbija. Kako je saopšteno… »

Milenović: Ako se kandidujem neću biti nezavisni kandidat

B92 26.11.2016
Članica Saveta za borbu protiv korupcije u ostavci Miroslava Milenović izjavila je da ukoliko se kandiduje na izborima neće biti nezavisna kandidatkinja. Kako kaže, promene mogu da se ostvare kroz političko angažovanje. Ona je za vikend-izdanje… »

Kolundžija: Razgovori opozicije o kandidatu za predsednika kad budemo znali kad su izbori

Večernje novosti 26.11.2016
Funkcionerka DS Nada Kolundžija izjavila je da će ozbiljni razgovori opozicije o "kandidatu" za predsedničke izbore u Srbiji početi kada vlast kaže kada će biti ti izbori i ko će biti njihov kandidat. Funkcionerka Demokratske stranke (DS) Nada… »