Politika arhiva vesti 26.11.2016

Živković: Za Novu stranku Janković je kandidat

Novi magazin 26.11.2016
Predsednik Nove stranke Zoran Živković danas je rekao da je što se njegove stranke tiče ombudsman Saša Janković kandidat za predsednika Srbije. "Trenutno postoji jedan kandidat za predsednika Srbije predložen od 100 ličnosti, ima za sada podršku… »

Španski kralj odao priznanje Kastru, u Madridu skupovi za i protiv

Blic 26.11.2016
Španski kralj Felipe VI izjavio je večeras da preminuli Fidel Kastro nesumnjivo predstavlja "figuru od istorijskog značaja", dok su u Madridu organizovani skupovi za i protiv Kastra, bivšeg kubanskog predsednika i oca Kubanske revolucije. - Kastro… »

Nikolić: Bilo bi prirodno da budem kandidat SNS

Novi magazin 26.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da još nije odlučio da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima i dodao da bi, ukoliko to učini, bilo prirodno da bude kandidat Srpske napredne stranke. "Kad dođe vreme za kampanju… »

Reagovanja na odlazak kubanskog lidera Tramp: Fidel je bio diktator; Putin: Kastro je simbol cele epohe

Večernje novosti 26.11.2016
Svetska i domaća javnost reagovala je na vest o smrti kubanskog lidera Fidela Kastra izražavajući saučešće porodici i narodu Kube. Svetska i domaća javnost reagovala je na vest o smrti kubanskog lidera Fidela Kastra izražavajući saučešće… »

Janković: Najbitnije je da izbori u Republici Srbiji budu fer i pošteni

Nova ekonomija 26.11.2016
Zaštitnik građana Saša Janković je u intervjuu za Dojče vele obrazložio zašto ne odgovara na pitanje da li će se kandidovati na predsedničkim izborima. "U ovom momentu, krajem novembra, kao zaštitnik građana kažem da je najbitnije da izbori za… »

Dačić o unapređenju ekonomske i političke saradnje

Novi magazin 26.11.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se tokom Samita Međunarodne organizacije Frankofonije sastao sa generalnim sekretarom Organizacije Mikaelom Žan i šefovima delegacija više zemalja. Dačić je razgovarao sa predsednikom Francuske Fransoa… »

Svi atentati na Tita: Pokušali da ga likvidiraju više od 50 puta, najviše ga mrzeli Rusi

Blic 26.11.2016
Na nekadašnjeg predsednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita, prema nekim procenama, pokušano je čak više od 50 atentata. Od tog broja samo su Rusi, odnosno Staljin, pokušali da ga likvidiraju više od 20 puta, a među onima koji se nisu libili bar da… »

Marković skuplja potpise za uvođenje monarhije

B92 26.11.2016
Predrag Marković, bivši predsednik Narodne skupštine Srbije, pokrenuo je Narodnu inicijativu za promenu Ustava Srbije u Ustav Kraljevine Srbije. Prikupljanje potpisa organizovalo je Udruženje Kraljevina Srbija. Kako je saopšteno, prikupljanje potpisa… »

Milenović: Ako se kandidujem, neću biti nezavisna kandidatkinja

RTV 26.11.2016
BEOGRAD - Članica Saveta za borbu protiv korupcije u ostavci, Miroslava Milenović izjavila je da, ukoliko odluči da se 2017. godine kandiduje na izborima za prvu predsednicu Srbije, to sigurno neće učiniti kao nezavisna kandidatkinja "jer promene… »

Razgovori opozicije o kandidatu kad se sazna dan izbora (VIDEO)

Beta 26.11.2016
Funkcionerka Demokratske stranke (DS) Nada Kolundžija izjavila je danas da će ozbiljni razgovori opozicionih partija o tome ko je najbolji "demokratski kandidat" za predsedničke izbore u Srbiji početi kad vladajuća većina kaže kada će biti ti… »