Vojvodina arhiva vesti 26.11.2016

Obnovljen vozni park JKP "Čistoća"

Moj Novi Sad 26.11.2016
JKP "Čistoća" obnovila je vozni park sa desetak novih vozila, a reč je o auto-smećarima i auto-čistilicama najmodernije tehnologije za šta je izdvojeno preko 200 miliona dinara. Kako piše u saopštenju, u narednom periodu biće nabavljena još dva… »

Pokrajinska vlada priključila se kampanji protiv nasilja nad ženama

Moj Novi Sad 26.11.2016
Vlada Vojvodine uključila se u kampanju "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se održava pod sloganom "Narandžasti svet: prikupiti novac za okončanje nasilja nad ženama i devojčicama".… »

Veče barokne muzike u Gradskoj kući 27. novembra

Moj Novi Sad 26.11.2016
U Svečanoj sali Gradske kuće u nedelju, 27. novembra u 20 časova nastupiće kamerni ansambl Camerata Academica iz Novog Sada i solisti na violini Miroslav Pavlović, Nikola Aleksić i Florijan Balaž. Ulaz je slobodan. Na programu će biti dela Baha… »

Preminuo lider kubanske revolucije Fidel Kastro

Prva 26.11.2016
Bivši kubanski predsednik Fidel Kastro, revolucionarni vođa koji je izgradio komunističku državu na pragu SAD i 50 godina prkosio američkim naporima u cilju njegovog svrgavanja, preminuo je u petak uveče u 90. godini, javila je danas kubanska… »

Obustavljena potraga za nestalom devojčicom

RTV 26.11.2016
SENTA - Zbog otežanih uslova rada, niske temperature vode i mraka, večeras je drugi dan za redom obustavljena potraga za petnaestogodišnjom B.V. iz Sente, koja je u noći između petka i subote nestala u Tisi. Nestanak devojčice, podsećamo, prijavili… »

Bunjevci obeležili Dan Velike narodne skupštine

Subotica.com 26.11.2016
Svečanom akademijom u Velikoj većnici Gradske kuće Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine obeležio je večeras jedan od četiri nacionalna praznika – Dan Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena, kao i 330 godina od… »

"Selo u gradu": Iriška sela

RTV 26.11.2016
NOVI SAD - U teatronu novosadskog Spensa održan je program "Selo u gradu", organizatora "Porodično poljoprivredno gazdinstvo Popović". Posetiocima su predstavljena sela opštine Irig. Proizvodi i razna zanatska umeća iz oko 350 porodičnih… »

VIDEO: Vozači ignorišu spuštenu rampu i prelaze prugu uprkos opasnosti

Radio 021 26.11.2016
Na snimku koji je objavio RTS, a koji je napravljen 25. novembra, može se videti kako vozači ignorišu spuštenu rampu na pružnom prelazu "Kijevo" i time rizikuju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju. <br /> Podsetimo, dve osobe su poginule 9… »

O selu se sve manje vodi računa

RTV 26.11.2016
STAPAR - U poslednje dve godine agrarni budžet je smanjen, subvencije za poljoprivrednu proizvodnju su tri puta manje, pa se seljaci pitaju da li je to politika koji vodi ka očuvanju sela, čulo se na susretima sela Bačke u Staparu. Profesor dr Miladin… »

VIDEO: Sove su majstori kamuflaže

Radio 021 26.11.2016
Sove su noćne grabljivice i pripadaju redu uglavnom usamljenih ptica u koji se ubraja više od 200 vrsta. Plen love uglavnom noću, u čemu im pomaže pretežno siva boja i skoro nečujan let. Hrane se sitnim sisarima, pticama i insektima, a pojedine… »