Balkan arhiva vesti 28.11.2016

CG dobila vladu bez Đukanovića, novi premijer Marković

B92 28.11.2016
Podgorica -- Jednoglasnom podrškom četrdeset jedan prisutni poslanik crnogorskog parlamenta izabrao je 41. vladu Crne Gore. Novi premijer je Duško Marković. Za izbor vlade i njenih članova glasali su poslanici Demokratske partije socijalista… »

Užas: Majka gušila ćerku jastukom zbog loših ocena?!

BK TV 28.11.2016
Zabranjeno joj je približavanje ćerki! Hrvatska državljanka S.S. (54) privedena je zbog sumnje da je zlostavljala svoju maloletnu ćerku, piše “Novi list“. Kako se navodi, majka iz jednog naselja u Gorskom kotaru je revoltirana školskim… »

Azri Bašić određen pritvor do 22. decembra

Slobodna Evropa 28.11.2016
Sud BiH odredio je pritvor Azri Bašić, osumnjičenoj za ratne ločine nad Srbima u Derventi 1992. godine, koji može trajati do 22. decembra ili do nove odluke Suda. Iz Suda BiH saopšteno je da je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrđeno da… »

Formirana Unija albanskih opština u regionu

RTS 28.11.2016
Povodom obeležavanja nezavisnosti Albanije i Dana albanske zastave, u Tirani je formirana Unija albanskih opština u regionu, koju pored albanske prestonice čine Priština, Tetovo, Ulcinj i Preševo. Kako je javio tiranski Top čenel, a prenosi agencija… »

Hrvatski ministar zalaže se za Tuđmanizam kao državotvornu viziju i doktrinu

BK TV 28.11.2016
Hrvatski ministar predlaže doktrinu na kojoj treba graditi budućnost zemlje. Hrvatski ministar za prostorno uređenje i građevinarstvo Lovro Kuščević zalaže se za tuđmanizam kao držatvornu viziju i doktrinu koju, kako smatra, treba izučavati i… »

Otakzan rusko-hrvatski privredni forum

Slobodna Evropa 28.11.2016
Ambasador Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov izjavio je u ponedjeljak da je zabrinutost za budućnost hrvatsko-ruskih odnosa i potvrdio da je otkazan rusko-hrvatski privredni forum. "Ruski preduzetnici nisu saglasni s režimom sankcija. Oni nisu saglasni da… »

Kod Zvornika ubijen muškarac, uhapšena supruga

RTS 28.11.2016
Policija je kod Zvornika uhapsila 72-godišnju ženu zbog sumnje da je ubila svog dve godine mlađeg muža. U policiji je potvrđeno da je R. J. ubila supruga N. J, čije je telo nađeno u pomoćnom objektu u selu Malešiću, kod Zvornika. Žena je… »

Vučić: Ne možemo da trošimo za vojsku ono što nemamo

Slobodna Evropa 28.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak, povodom izjave predsednika Tomislava Nikolića da na vojsci ne treba da se štedi, da Srbija ne može da potroši više nego što zarađuje i da je Međunarodni monetarni fond bio protiv i najavljenog… »

Da li će netko odgovarati zbog veličanja zločinaca u Skupštini RS?

Slobodna Evropa 28.11.2016
Fondacija „Istina, pravda, pomirenje“ iz Tuzle podigla je kaznenu prijavu protiv Nedeljka Čubrilovića, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske zbog dodjele povelja osuđenim ratnim zločincima Momčilu Krajišniku, Radovanu Karadžiću i… »

Cerar: Slovenija bi mogla da bude most između SAD i Rusije

Studio B 28.11.2016
Premijer Slovenije Miro Cerar izjavio je da bi ta zemlja, u kojoj je rođena i odrasla buduća prva dama SAD Melanija Tramp, mogla da postane most između dve supersile – SAD i Rusije – kada Melanijin suprug, Donald Tramp, preuzme dužnost američkog… »