Društvo arhiva vesti 28.11.2016

"Vojska se ozbiljno oprema i naoružava"

B92 28.11.2016
Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Vojska i zaposleni u Ministarstvu odbrane dobiti povećanje od pet odsto iako je MMF bio protiv toga. Vučić je na predstavljanju Bele knjige Saveta stranih investitora, povodom stavova… »

Istoričar: Nedić nije uticao na događaje u logoru na Banjici

Novi magazin 28.11.2016
Istoričar Dragan Aleksić izjavio je danas u Višem sudu u Beogradu, da nijedna odluka predsednika okupacione vlade Srbije u Drugom svetskom ratu, Milana Nedića u vezi sa koncentracionim logorom Banjica, ne nosi njegov potpis. U nastavku procesa pravne… »

Sutra oblačno i veoma hladno

Radio 021 28.11.2016
U Novom Sadu će u utorak biti promenljivo oblačno i hladno. Minimalna temperatura -4, maksimalno do 3, koliko se očekuje u sredu. U sredu razvedravanje i više sunca. U četvrtak slično vreme, sa jutarnjom temperaturom od oko -2 stepena. Do kraja dana… »

Majka otete dece uputila protestno pismo Vučiću

Radio 021 28.11.2016
Protestno pismo Slavice Burmazović, majke kojoj je suprug oteo decu i odveo ih u Tursku, uručeno je predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću. Burmazović je danas protestvovala ispred Vlade Srbije. Protestu su se, kao podrška pridružile žene koje… »

Ratuju u Siriji, dođu u Srbiju s dokumentom o školovanju

Press 28.11.2016
Estremisti koji iz naše zemlje odlaze u rat u Irak i Siriju pri povratku dobijaju dokument o tamošnjem školovanju. Foto:B92.net Taj dokument im služi kako bi izbegli zatvorske kazne koje ih prema novom zakonu čekaju u Srbiji zbog ratovanja u… »

Četvoro uhapšenih zbog otmice u Kumodraškoj

RTS 28.11.2016
Policija je uhapsila četiri osobe u Beogradu zbog sumnje da su muškarca (32) na silu uvukli u automobil i odvezli ga u nepoznatom pravcu, saopštio je MUP. Kako se navodi, policija je u Ulici Tošin bunar u jednoj perionici uhapsila dve ženske osobe… »

Vojni sindikat podneo krivičnu prijavu protiv Dikovića

Blic 28.11.2016
Vojni sindikat Srbije danas je uputio krivičnu prijavu protiv generala Ljubiše Dikovića "zbog aktivnog ometanja protesta Vojnog sindikata Srbije". Kako se u saopštenju kaže, krivične prijave su podnete i protiv brigadnog generala Stojana Konjikovca… »

Zakon važi i za Zukorlića

Danas 28.11.2016
Ministar i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekao je da razume premijera Aleksandra Vučića koji uzima u obzir specifičnosti situacije u Novom Pazaru kada je u pitanju nelegalni objekat koji gradi Muamer Zukorlić, ali i da zakon mora da se poštuje i… »

Smena srpskih plavih šlemova na mirovnoj misiji u Libanu

B92 28.11.2016
Beograd -- Kontigent pripadnika Vojske Srbije posle šest meseci angažovanja u mirovnoj misiji UN u Libanu, avionom je stigao na niški aerodrom. Odakle je u Liban otišlo 123 pripadnika srpskih oružanih snaga koji će ih zameniti u istoj misiji. Radi… »

Iako su protiv nasilja nad decom, Austrijanci su za šamaranje

Radio 021 28.11.2016
Austrijanci žele strožije zakone i kazne za nasilje nad decom, ali dve trećine smatra prihvatljivim šamar kao vaspitnu meru, pokazuje istraživanje "Galup" instituta. Ispitivanje je pokazalo da mnogo ljudi nije sasvim sigurno kada uopšte počinje… »