Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 28.11.2016

Sud BiH odredio pritvor Azri Bašić, osumnjičenoj za ratne zločine

Blic 28.11.2016
Sud BiH odredio je pritvor Azri Bašić, osumnjičenoj za ratne zločine nad Srbima u Derventi 1992. godine, koji može trajati do 22. decembra ili do nove odluke Suda. Iz Suda BiH saopšteno je da je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrđeno da… »

Priznala ubistvo u: Zvorniku ubijen starac, uhapšena supruga

Blic 28.11.2016
Policijski službenici Policijske stanice Kozluk uhapsili su R.J. (72) iz sela Malešić kod Zvornika zbog ubistva svoga supruga N.J. (70). Ona je priznala da je u subotu u večernjim satima nakon kraće rasprave usmrtila muža Nikolu Josića (70) tako… »

Oprezno vozite: Klizavi i mokri kolovozi

Blic 28.11.2016
Prohodnost putnih pravaca u Republici Srpskoj jutros je zadovoljavajuća, kolovozi su pretežno mokri i klizavi, a preko prevoja u višim predelima registrovane su slabije snežne padavine. U kotlinama i duž rečnih tokova, kao i preko prevoja, ima… »

Jeziv slučaj kod cazina: Namerno pregazila ženu nanevši joj smrtonosne povrede pa pobegla?!

Blic 27.11.2016
U cazinskom naselju Krivaja juče se desila nesreća u kojoj je, prema nezvaničnim informacijama, nakon manje saobraćajne nesreće, jedna od učesnica u saobraćaju namerno pregazila drugu, nakon čega je nesretna žena preminula. Tragičan događaj… »

Sirotinja hrani site: Nepravedno raspoređena socijalna pomoć u BiH

Blic 28.11.2016
Socijalnu pomoć u BiH najmanje dobijaju najsiromašniji koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Na sve socijalne transfere kao što su penzije, boračke naknade, naknade za socijalnu pomoći, za civilne invalide, dečiju zaštitu i mnoge druge BiH troši… »

Kako je "Bosanski klan" delovao u Španiji? Podela kriminalnih poslova prema patrijarhalnim normama

Blic 28.11.2016
Članovi “Bosanskog klana” koji su uhapšeni u Španiji, trgovali su mladim ženama i maloletnicama, razmenjujući ih i za oko 5.000 evra, nevela je nacionalna policija Španije. Španska policija uhapsila je nedavno u Barseloni 16 članova bande koja… »

Gerilci iz Banjaluke oprostili se od Fidela Kastra

Blic 28.11.2016
Grupa Banjalučana, koji sebe nazivaju gerilcima, oprostili su se danas ćituljom od Fidela Kastra, vođe kubanske revolucije. Na pola strane u “Glasu Srpske” naručili su sledeći tekst: "Poslednji pozdrav komandantu koji nas nije izdao zime ’86… »

Kasne budžetske isplate: Ogorčeni poljoprivrednici, prosvetari, železničari, veterani

Blic 28.11.2016
Godina prođe, a poljoprivrednicima u RS još nije isplaćen dug za kapitalna ulaganja iz 2015. Vlada RS je za tekuću godinu poljoprivrednicima isplatila samo četvrtinu od planiranih 60 miliona KM. - To je verovatno uzrokovano lošim prilivom novca u… »

Urnebesno: Evo kako se bosanska misica predstavila na engleskom jeziku

Blic 28.11.2016
Halida Krajišnik (19) iz Živinica boriće se za titulu najlepše žene sveta u Vašingtonu 20. decembra. Organizatori prestižnog takmičenja “Miss World” objavili su predstavljanje kandidatkinja posredstvom društvenih mreža. Tako se i “Miss… »

Ministar odbrane ne zna od kud BiH helikopteri u Turskoj

Blic 28.11.2016
Ministar odbrane BiH, Marina Pendeš je rekla da pet bh. helikoptera koji se nalaze u Turskoj nikada nisu plaćeni iz njenog ministarstva, niti postoji dokaz ko je njihov vlasnik. - Neko je na nespretan način te helikoptere uveo u evidencijske knjige… »