Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 28.11.2016

Vulin povodom smrti Kastra: Borba nije prestala do konačne pobede, komandante!

Blic 28.11.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin upisao se danas u knjigu žalosti u ambasadi Kube u Srbiji, povodom smrti lidera kubanske revolucije Fidela Kastra. "Slobodni narodi su izgubili vođu, svet je izgubio moralni… »

Danas oblačno i hladnije vreme, ponegde sa snegom

Blic 28.11.2016
U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladnije, ponegde sa slabim snegom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima na zapadu i jugu zemlje. U nižim predelima još ujutro ponegde slaba kiša, na severu i u Timočkoj Krajini delimično razvedravanje… »

Vapaj: Majka otete dece uputila protestno pismo Vučiću

Blic 28.11.2016
Predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću danas je uručeno protestno pismo Slavice Burmazović, majke troje dece kojoj je suprug oteo decu i odveo ih u Tursku. Burmazović je danas protestvovala ispred Vlade Srbije. Protestu su se, kao podrška… »

Vojni sindikat podneo krivičnu prijavu protiv Dikovića

Blic 28.11.2016
Vojni sindikat Srbije danas je uputio krivičnu prijavu protiv generala Ljubiše Dikovića "zbog aktivnog ometanja protesta Vojnog sindikata Srbije". Kako se u saopštenju kaže, krivične prijave su podnete i protiv brigadnog generala Stojana Konjikovca… »

Ljajić o slučaju Zukorlić: Razumem Vučića, ali zakon mora da se poštuje

Blic 28.11.2016
Ministar i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekao je da razume premijera Aleksandra Vučića koji uzima u obzir specifičnosti situacije u Novom Pazaru kada je u pitanju nelegalni objekat koji gradi Muamer Zukorlić. Ipak, dodaje da zakon mora da se… »

Ministarstvo odbrane Srbije: Smena plavih šlemova u Libanu

Blic 28.11.2016
Kontigent pripadnika Vojske Srbije danas je posle šest meseci angažovanja u mirovnoj misiji UN u Libanu, avionom stigao na niški aerodrom, odakle je u Liban otišlo 123 pripadnika srpskih oružanih snaga koji će ih zameniti u istoj misiji. Radi se o… »

Austrijanci traže strože zakone, ali šamar detetu? Može

Blic 28.11.2016
Austrijanci žele strože zakone i kazne za nasilje nad decom, ali dve trećine smatra prihvatljivim šamar kao vaspitnu meru, pokazuje istraživanje "Galup". A Mayoruna child plays with a balloon with Fritz the binaural head. Brazil 2014. #TheEncounter… »

Albanska zastava uz srpsku na zgradama opština Bujanovac i Preševo (video)

Blic 28.11.2016
U opštinama Bujanovac i Preševo rano jutros su, povodom nacionalnog praznika Albanije - Dana zastave, pored srpske zastave, istaknute i zastave Republike Albanije. Između srpske i albanske, na zdanju Opštinske uprave u Bujanovcu, istaknuta je i… »

Realizovano oko 80 odsto aktivnosti iz Akcionog plana za nacionalne manjine

Blic 28.11.2016
Direktorka Vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prva Suzana Paunović izjavila je danas da je skoro 80 odsto aktivnosti iz Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina u Srbiji u potpunosti realizovano. Ona je novinarima uoči… »

Ministar odbrane kod patrijarha Irineja

Blic 28.11.2016
Patrijarh srpski Irinej i ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarali su danas u Patrijaršiji o saradnji Vojske Srbije i Srpske pravoslavne crkve. Srpska pravoslavna crkva i Vojska Srbije su institucije koje tradicionalno uživaju najveće poverenje… »