Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 28.11.2016

Umalo tuča u Skupštini: Opozicija sama zakazala sednicu i tražila smenu Aleksandra Martinovića, borba oko ključa

Blic 28.11.2016
U Skupštini Srbije jutros je umalo došlo do tuče, kada je obezbeđenje pokušalo da spreči poslanike opozicije da uđu u kabinet sekretarke parlamenta i zatraže ključ od sale koja je bila zaključana. Posle prošlonedeljnog haosa na sednici… »

Vučić o predsedničkim izborima: Nit ja ličim na Lazara, nit su oni junaci kao Murat

Blic 28.11.2016
Predsednik Vlade Aleksandar Vučić poručio je danas "kandidatima na društvenim mrežama" za predsedničke izbore da pobeđuju i dalje, napominjući da se pita šta će biti na pravim izborima. - Jedno 50 tih tipova i zlatnih medalja nek osvoje po… »

Novi državni praznik: Nikolić predložio 25. novembar - Dan prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji

Blic 28.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je Vladi Srbije Predlog dopune Zakona o državnim i drugim praznicima u Srbiji kako bi 25. novembar, Dan prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbije postao državni praznik, saopšteno je danas iz kabineta… »

Mihajlović: Nije primereno da Janković bude ombudsman ako ulazi u kampanju

Blic 28.11.2016
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da nije primereno da Saša Janković obavlja funkciju zaštitnika gradjana ukoliko ulazi u kampanju za predsedničke izbore. - Funkcija koju obavlja Saša Janković mora biti nezavisna. Ta… »

Priveremeni mandat: Čak 221 službenik u Vladi ima status vršioca dužnosti

Blic 28.11.2016
U Vladi Srbije 221 državni službenik ima status vršioca dužnosti, pišu danas "Večernje novosti" pozivajući se na podatke dobijene od vladine Službe za upravljanje kadrovima. Kako navode "Novosti", Vlada je samo u poslednjih mesec dana imenovala… »

Odbor za kulturu utvrdio listu kandidata za članove Saveta REM-a

Blic 28.11.2016
Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije utvrdio je danas listu kandidata za članove Saveta REM-a koje su predložili univerziteti akreditovani u Srbiji i koje su predložila udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i… »

Skot: Srbija nije obavezna da bude članica NATO, nema pritisaka

Blic 28.11.2016
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas da Srbija nije u obavezi da bude članica NATO i poručio da ta organizacija nikada nije vršila pritisak ni na jednu zemlju da postane član. - Kada se govori o odnosima Srbije i NATO-a treba prvo da se… »

Čanak: Tomislav Nikolić je veleizdajnik

Blic 28.11.2016
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je danas kritikovao predsednika Srbije Tomislava Nikolića zbog njegovih izjava o Crnoj Gori i ocenio da je Nikolić na taj način "teško uvredio" susednu državu. "Sa gnušanjem odbacujemo… »

Oproštajna zabava: Vučić Bozaju: U Srbiji imate drugi dom

Blic 28.11.2016
Odlazeći ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj ugostio je večeras, premijera Srbije Aleksandra Vučić i brojne zvanice u hotelu Radison Blue Old Mill u Beogradu. Oproštajnoj zabavi ambasadora Bozaja povodom predaje dužnosti novom izaslaniku te… »

Mihajlović: Novi Pazar mora da reši pitanje nelegalne gradnje, zakon nema ime

Blic 28.11.2016
Zakon koji regulise pitanja nelegalne gradnje nema ime i mora da se poštuje, rekla je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović. - U Novom Pazaru, čiji je veliki deo pod zaštitom Republičke direkcije za zaštitu… »