Izvor: Blic/Regioni arhiva vesti 28.11.2016

Dukat za jubilarnu putnicu: U Niš u 2016. godini sletelo 100.000 putnika!

Blic 28.11.2016
Miljana Todorović iz Niša je 100.000 putnik koji je u ovoj godini koristio usluge aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, zbog čega je na poklon od gradonačelnika Niša Darka Bulatovića dobila dukat sa likom Cara Kosntantina. Letovi sa niškog… »

Festival omladinskih scena: Praznik pozorišta u Beloj Palanci

Blic 28.11.2016
Predstavom "Vođa" u izvođenju glumaca Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja u Beloj Palanci je počeo Osmi Festival omladinskih scena "FOS 2016." koji traje do 3. decembra. Publika će moći da vidi sedam predstava omladinskih scena iz Srbije u izboru… »

Od Nove godine renoviranje Doma zdravlja u Nišu

Blic 28.11.2016
Dom zdravlja u Nišu dobio je iz državne kase 112 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju. Renoviranje će početi od Nove godine, a najavljeno je da će biti završeno do sledećeg maja. Sredstva će biti utrošena na sanaciju krova koji… »

Radovi mladih naučnika o kojima se priča: Drugovi su nekada bili bogatiji od današnje gospode

Blic 28.11.2016
Šta su kupovali drugovi a šta gospoda, kako porodica i vršnjaci utiču na stav prema alkoholu, šta nam fali u vilici u odnosu na Neandertalce – neki su od naučnih projekata darovitih srednjoškolaca, predstavljenih na konferenciji "Korak u nauku" u… »

Svađa odbornika: Da li će Milošević opet biti počasni građanin Leskovca?

Blic 28.11.2016
Bivši lider socijalista u Leskovcu i sadašnji odbornik Srpske radikalne stranke Živojin Stefanović traži da se stavi van snage odluka kojom je 2001. Slobodanu Miloševiću oduzeta titula počasnog građanina Leskovca. Milošević je, prvi u istoriji… »

U: Vlasinsko jezero ispušteno 50.000 komada pastrmke

Blic 28.11.2016
Predstavnici Predela izuzetnih odlika i Društva sportskih ribolovaca "Vlasina" iz Surdulice poribili su Vlasinsko jezero sa 50.000 komada mlađi potočne pastrmke. Mlađ potočne pastrmke, koja je veoma popularna među pecarošima, isporučila je firma… »

"Amerikanci nikada neće naučiti da kafenišu": Odbojkašica iz Niša prodaje luksuzne stanove u San Dijegu

Blic 28.11.2016
Tamara Kitić (27) iz rodnog Niša pre osam godina otisnula se u Ameriku i posle uspešne odbojkaške karijere i završenih studija, danas prodaje luksuzne nekretnine u La Hoji u San Dijegu. - Život u Americi mi je pružio mnogo toga jer sam završila… »

Lozničani se opraštaju od Kastra: Otvorena knjiga žalosti u kafiću "Havana"

Blic 28.11.2016
U lozničkom kafeu "Havana" od subote je otvorena knjiga žalosti u koju se do utorka, 29. novembra mogu upisati svi koji žele da izraze saučešće narodu Kube posle smrti Fidela Kastra. Milivoj Cvetinović, vlasnika kafea, kaže da se na na ovaj gest… »

Nekada ponos niške banje, a danas ruglo o: najpoznatijem hotelu više niko ne brine

Blic 28.11.2016
Stari hoteli u Niškoj banji već odavno nisu ponos ovog poznatog lečilišta, a nekada velelepni i nadaleko čuveni Hotel "Partizan" danas je ruglo banje. Zapušten, bez ikakvog nadzora, prepušten je zubu vremena i nezvanim gostima. Nameštaj razbacan… »

Bajina Bašta gasi Direkciju: Radnicima ili posao u opštinskoj upravi ili otpremnine

Blic 28.11.2016
Odbornici Skupštine opštine Bajina Bašta u sredu će, shodno Zakonu o budžetskom sistemu, "ugasiti" JP "Direkcija za izgradnju". Sve poslove, prava i obaveze Direkcije preuzeće opština. - Niko od 16 radnika neće ostati bez posla, ukoliko to ne… »