Izvor: Blic/Vojvodina arhiva vesti 28.11.2016

Jeftinije grejanje u Novom Sadu

Blic 28.11.2016
Cena grejanja za stambene i poslovne potrošače koji se greju preko novosadske Toplane drugi put će pojeftiniti ove godine i to 3,79 odsto za grejanje i 2,41 odsto za vodu iz toplovoda. Tako će, ukoliko skupština grada prihvati predlog gradonačelnika… »

Emirati ulažu u agrobiznis i turizam u Vojvodini

Blic 28.11.2016
Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović razgovarao je danas u Abu Dabiju sa zamenikom ministra ekonomije Ujedinjenih arapskih Emirata Abudalom Ahmed Al Salehom i predsednikom Privredne komore te zemlje Mohamedom Tani Muršed Ganam Al Rumaitiemom o… »

Amazonke iz Kikinde: Igle za štrikanje zamenile lukom i strelom

Blic 28.11.2016
U kikindski Streličarskim klub "Kentaur" koji je osnovan pre samo godinu dana, prvo su se učlanile žene. Lepši pol sada čini čak polovinu članstva, a ove odvažne dame kažu da su rado igle za štrikanje, orijentalni ples i druge hobije rado… »

Apatinka najbolja šahistkinja među srednjoškolcima

Blic 28.11.2016
Zvezdana Stanković, osamnaestogodišnja učenica IV razreda gimnazije "Nikola Tesla" i članica apatinskog šah kluba "Vulkan protektor" pobedila je na dečijem turniru "Dan srpskog i vojvođanskog šaha". Takmičenje je održano u Vrbasu, a učestvovalo… »

Vojvodina dobila prvu "Pesničku republiku" na svetu

Blic 28.11.2016
“Pesnička republika” osnovana je u Vojvodini i već je dobila svoje prve državljane – 120 pesnika koji su minulog vikenda učestvovali na istoimenoj manifestaciji u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu. Pesnici su došli iz 43 grada iz… »