Izvor: Danas arhiva vesti 28.11.2016

Vučić: Vojsci koliko se može

Danas 28.11.2016
Šta god neko mislio, nemamo ćup iz koga ćemo da vadimo, kad god neko kaže da nečim nije zadovoljan. Ovo je izjavio danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, povodom štrajka vojnog sindikata, odgovarajući na pitanje da oceni izjavu… »

Argentina osvojila Dejvis kup

Danas 27.11.2016
Teniska reprezentacija Argentine osvojila je titulu u Dejvis kupu posle velikog preokreta protiv Hrvatske u finalu. Argentina je u Zagrebu slavila 3:2 u pobedama, a odlučujući poen doneo je Federiko Delbonis pobedom nad Ivom Karlovićem u tri seta-… »

Vanredno stanje u EPS?

Danas 28.11.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sutra dobiti više informacija o tome šta se dešava u Elektroprivredi Srbije, povodom tvrdnji o malverzacijama u u tom preduzeću. Prema pisanju Blica, policija "češlja" EPS u kome je… »

Sprečiti njihov šut i kontru

Danas 28.11.2016
Košarkaši Crvene zvezde će večerašnjim gostovanjem u LJubljani (17) protiv Olimpije staviti tačku na utakmice 11. kola ABA lige. Regionalni šampion u glavnom gradu Slovenije želi da ostane nepobediv u ovom takmičenju, dok poslednjeplasirani… »

Novi incidenti pred sednicu Administrativnog odbora

Danas 28.11.2016
Na zahtev jedne trećine članova Administrativnog odbora iz opozicije zakazana je sednica sa jednom tačkom dnevnog reda – smena predsedavajućeg Aleksandra Martinovića. Ipak, ni ova sednica nije prošla bez incidenata. Sednicu je zakazao… »

Francuska desnica izabrala Fijona

Danas 27.11.2016
Bivši francuski premijer Fransoa Fijon proglasio je pobedu na stranačkim izborima opozicione desnice koja bira svog kandidata na predsedničkim izborima. Njegov protivkandidat, takođe nekadašnji premijer Francuske, Alen Žipe priznao je poraz u drugom… »

Nikolić predložio novi praznik

Danas 28.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je Vladi Srbije predlog da 25. novembar, kada je na Velikoj narodnoj skupštini u Novom Sadu odlučeno da Vojvodina bude prisajedinjena Srbiji, bude proglašen za državni praznik. U obrazloženju predloga… »

CG dobila vladu bez Đukanovića

Danas 28.11.2016
Jednoglasnom podrškom, četrdeset jedan prisutni poslanik crnogorskog parlamenta izabrao je 41. Vladu Crne Gore. Novi premijer je Duško Marković. Za izbor Vlade i njenih članova glasali su poslanici Demokratske partije socijalista, Liberalne partije… »

Uspešna rekonstrukcija objekata pravosudnih organa

Danas 28.11.2016
Ministar finansija Dušan Vujović i potpredsednik Evropske investicione banke (EIB) Dario Skanapijeko potpisali su danas finansijski ugovor „Unapređenje objekata pravosudnih organa B” između Srbije i Evropske investicione banke u iznosu od… »

Kandidati za REM uz polemiku

Danas 28.11.2016
Skupštinski odbor za kulturu i informisanje utvrdio je danas listu kandidata za Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM), koje su predložili univerziteti i organizacije civilnog društva, mada su iz opozicije prigovorili da se krši procedura… »