Izvor: Danas/Ekonomija arhiva vesti 28.11.2016

Uspešna rekonstrukcija objekata pravosudnih organa

Danas 28.11.2016
Ministar finansija Dušan Vujović i potpredsednik Evropske investicione banke (EIB) Dario Skanapijeko potpisali su danas finansijski ugovor „Unapređenje objekata pravosudnih organa B” između Srbije i Evropske investicione banke u iznosu od… »

Usklađivanje proizvodnje sa tražnjom

Danas 27.11.2016
U kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija proizvodne linije i montažne trake ponovo su zaustavljene. Ovoga puta, kako je saopšteno iz FCA Srbija, do 30. novembra, nakon čega će iznova startovati proizvodnja svih verzija "fijat 500L" u dve smene… »

Osim komercijalnih i vozilo za prve borbene redove

Danas 28.11.2016
Poslovodstvo Zastave i nadležni u Ministarstvu privrede nedavno su, daleko od očiju javnosti, potpisali Sporazum "o zameni za ispunjenje i prenosu imovine Zastave kamioni i Republike Srbije". Sporazumom je precizirano da država preuzima hale, deo… »

Paradoksi obrnute ekonomije

Danas 28.11.2016
(Retrospektiva izabranih paradoksa iz naše kolumne u poslednje dve decenije) NEKADA * Hleba i igara: švedska sela, brze pruge, europolisi, dafinmenti i jezdimenti. * Devize, vize, ize...Marka na ulici 33, u bankama 6 dinara. * Na benzinskim stanicama… »

Radnici "Zastave" traže naplatu potraživanja

Danas 28.11.2016
Nekoliko hiljada radnika bivše Fabrike automobila Zastava, čiji je pravni naslednik preduzeće Zastava automobili nedavno bankrotiralo, tražiće u stečajnom postupku naplatu potraživanja od firme u bankrotu. Naplatu potraživanja tražiće, kako… »

Dug narastao na dve milijarde dinara

Danas 28.11.2016
Koliki će biti iznos subvencija koje će "Resavica" dobiti u sledećoj godini biće tema razgovora sa nadležnima. Bilo bi poželjno da ta suma bude veća nego što je to bio slučaj ove godine. "Resavici" su subvencije neophodne da bi se isplatile plate… »

Kazna od 120.000 dinara - za život deteta ili za pun budžet

Danas 27.11.2016
Biljić: Kod povreda u saobraćaju dosuđuju se veoma niske naknade šteta, dok država ima kaznenu politiku kojoj nije cilj zaštita građana već punjenje budžeta * Okanović: Nije tačno - troškovi od saobraćajnih nezgoda daleko veći nego prihodi… »