Izvor: Dnevnik arhiva vesti 28.11.2016

VTA: Olga Danilović prvi put na listi

Dnevnik 28.11.2016
Mlada srpska teniserka Olga Danilović prvi put u karijeri našla se na VTA listi i trenutno zauzima 905. poziciju sa 12 bodova.Velika nada srpskog tenisa, koji ima tek 15 godina, probila se na listu posle osvojenog turnira u Antaliji, kada je… »

Nikolić: Ne mogu se na Vojsci prelamati mere štednje

Dnevnik 28.11.2016
– Vojska je stub svih politika, ne samo bezbednosti već i ekonomske politike, i ne mogu se na njoj prelamati mere kojima bi se dokazalo da može dovoljno da se. uštedi – izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić novinarima nakon što se upisao… »

U trgovanju strujom EPS oštećen za desetak miliona evra?

Dnevnik 28.11.2016
Da li je u „Elektroprivredi Srbije” bilo nepravilnosti vezanih za trgovinu strujom, za sada se još uvek pouzdano ne zna, ali je izvesno. da se odgovori očekuju brzo. Naime, premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da već danas očekuje da će… »

Vučić: S Vujovićem u četiri oka, nema trošenja nemilice

Dnevnik 28.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić saopštio je da je sve predloge ministarstava za budžet za narednu godinu „pocepao i vratio im na ponovnu izradu” jer nije bio zadovoljan. time što im je rashodna strana bila 100 milijardi dinara veća. Predlog budžeta… »

Dan prisajedinjenja Vojvodine da postane praznik

Dnevnik 28.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je Vladi Srbije Predlog dopune Zakona o državnim i drugim praznicima u Srbiji da bi 25. novembar, Dan prisajedinjenja Vojvodine. Kraljevini Srbiji, postao državni praznik, saopšteno je iz njegovog kabineta… »

Mihajlović: Neprimereno da Janković obavlja funkciju zaštitnika

Dnevnik 28.11.2016
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da nije primereno da Saša Janković obavlja funkciju zaštitnika građana ako ulazi u kampanju za predsedničke izbore. – Kada slušam Jankovića, čini mi se da opozicija ima najmanje deset… »

Moskva: Sirijske snage zauzele 40 odsto Alepa

Dnevnik 28.11.2016
MOSKVA: Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su snage sirijske vlade preuzele kontrolu nad skoro polovinom Alepa.Ministarstvo tvrdi da vladine snage. drže pod kontrolom 12 naselja Alepa, što je oko 40 odsto tog sirijskog grada.Alepo je… »

Crna Gora dobila novu vladu, Duško Marković premijer

Dnevnik 28.11.2016
Vladu čini Demokratska partija socijalista sa Socijaldemokratama i manjinskim strankama - Bošnjačkom strankom, koalicijom albanskih stranaka i Hrvatskom građanskom inicijativom. Predsednik parlamenta Ivan Brajović zahvalio je dosadašnjem premijeru… »

Pojeftinjuju grejanje i topla potrošna voda

Dnevnik 28.11.2016
Ukoliko Skupština grada na sednici, koja će biti održana u sredu, usvoji novi cenovnik „Novosadske toplane”, cene grejanja i tople potrošne vode biće smanjene, drugi put ove godine. Grejanje za stambene i poslovne potrošače trebalo bi da bude… »

Tramp zapretio: Poništiću američki dogovor s Kubom

Dnevnik 28.11.2016
VAŠINGTON: Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp zapretio je danas da će poništiti dogovor SAD sa Kubom, ako Havana ne bude učinila ustupke po pitanju ljudskih prava. "Ako Kuba nije voljna da napravi bolji sporazum za kubanski narod, kubanski… »