Izvor: iKragujevac arhiva vesti 28.11.2016

Kragujevac među najuspešnijim u Srbiji: Popisan veći broj nezakonito izgrađenih objekata

iKragujevac 28.11.2016
Grad Kragujevac je jedan od najuspešnijih u Srbiji, jer je od početka primene Zakona o ozakonjenju, koji je usvojen pre godinu dana, popisao najveći broj nezakonito izgrađenih objekata. Taj veliki posao do sada je završen u tri katastarske opštine… »

Vlada finansira važan Projekat: Sistem za navodnjavanje u Topoli pokriće 350 hektara površine

iKragujevac 28.11.2016
Opština Topola je jedna od retkih koja je uspela da realizuje projekat navodnjavanja Vinča, Plaskovac, Blaznava, izjavio je predsednik skupštine Topola Dragan Jovanović. Jovanović je izjavio da će u početnoj fazi ovaj sistem pokriti oko 350 hektara… »

Ispovest mlade devojke iz Aranđelovca: Otišla je na carski rez, a onda joj je izvađena materica

iKragujevac 28.11.2016
Katarina Ilić (26) porodila se carskim rezom 16. novembra u Opštoj bolnici u Aranđelovcu. Tri dana posle porođaja dobila je velike bolove u stomaku praćene temperaturom, lekari su reagovali antibioticima, međutim, mladoj trudnici nije bilo bolje, pa… »

Konačno: Inovativni lekovi u apotekama početkom naredne godine

iKragujevac 28.11.2016
U bolnice i apoteke trebalo bi da početkom naredne godine stignu inovativni lekovi, a reč je o 23 leka koji se koriste u pedijatriji, hematologiji i onkologi i prilikom transplantacije. U Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje privodi se kraju… »

Britanski reprezentativac pojačao Veprove

iKragujevac 28.11.2016
Reprezentativac Velike Britanije, Loran Čimanga, novo je pojačanje Kragujevac Wild Boarsa za predstojeću sezonu u kojoj će braniti naslov prvaka Srbije i pokušati da se domognu trofeja Lige šampiona. Ovaj dvadesetčetvorogodišnji trkač karijeru je… »

Dobro je postiti pa makar i jedan dan: Evo kojim danima treba jesti hranu samo na vodi, a kojim ribu

iKragujevac 28.11.2016
Božićni post počeo je danas i završava 6. januara, a traje četrdeset dana. Božićni post počeo je danas i završava 6. januara, a traje četrdeset dana.Iako ovaj post nije rigorozan kao Veliki post (Vaskršnji), ovo su pravila kojih se treba… »

Kragujevački planinari osvojili nagrade za doprinos razvoju turizma

iKragujevac 28.11.2016
Kragujevački planinari dobitinici su nagrade za doprinos razvoju turizma na teritoriji grada Kragujevca. Ovo Priznanje dodelila je Turistička organizacija „Kragujevac“ Planinarskom društvu „Žeželj“ i Planinarskom ekološkom klubu „Gora“… »

Svetac kao najveća inspiracija umetnicima: Sutra slavimo apostola koji je napisao poznato jevanđelje!

iKragujevac 28.11.2016
Pravoslavni vernici sutra slave Svetog apostola Mateja Jevanđelista, pisca „Jevanđelja po Mateju“ koje spada među najcitiranije delove Biblije. Matej Jevanđelist je po istorijskim izvorima bio sakupljač poreza u Kafarnaumu (današnji Izrael)… »

Sutra šest sati bez električne energije ostaju ova naselja!

iKragujevac 28.11.2016
Najava isključenja električne energije za sutra. -Zbog zamene mernog uređaja u vremenu od 08.00 do 14.00 sati doći će do kratkih prekida u isporuci el. energije potrošačima u naselju Stanovo kod Vodovoda, deo Erdeča, Sušice i Šumarica. -Zbog… »

Novi talas poskupljenja: Ovi proizvodi će biti skuplji!

iKragujevac 28.11.2016
Građani Srbije su uglavnom upoznati sa novim talasom poskupljenja, zbog kog će na udaru biti pušači, kao i ljudi koji uživaju u kafi, ali na žalost to nije sve što će poskupeti. Na spisku viših cena naći će se uvozna kozmetika, šminka, kućna… »