Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 28.11.2016

Vučić o platama vojsci: Šta god ko mislio, nemamo ćup iz kog možemo da vadimo pare

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom izjave predsednika Tomislava Nikolića da na vojsci ne treba da se štedi, da Srbija ne može da potroši više nego što zarađuje i da je Međunarodni monetarni fond bio protiv i… »

Kurir tv incident NA rehabilitaciji Nedića Komunisto, koljaču dece! Uvrede odzvanjale hodnikom suda!

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - Savez jevrejskih opština Srbije podneo je zahtev za učešće u postupku po zahtevu za rehabilitaciju Milana Nedića, ali Viši sud u Beogradu još nije odlučio o tom zahtevu, rečeno je na današnjem ročištu. Zbog protivljenja… »

Miriše na sneg: Hladno do petka, ujutru i do minus 7!

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladnije, ponegde sa slabim snegom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima na zapadu i jugu zemlje. U nižim predelima još ujutro ponegde slaba kiša, na severu i u Timočkoj Krajini delimično… »

Filmska akcija u Kumodraškoj usred bela dana: Majka i ćerka otele bivšeg podstanara!

Kurir 28.11.2016
Prava filmska scena odigrala se u ponedeljak u auto-perionici u Kumodraškoj ulici, kada su majka i ćerka, u društvu još dvojice muškaraca, otele 32-godišnjeg radnika i odvele ga u nepoznatom pravcu. Muškarac u "fijatu punto", majka S.N. i ćerka… »

Smena srpskih mirovnjaka: Sa aerodroma Niš otputovala nova tura

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - Na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" danas je izvršena smena pripadnika Kopnene vojske, koji učestvuju u multnacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu. Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske, koji su prethodnih šest… »

Specijalno vaspitanje: Austrijaci misle da roditelj ima pravo da ošamari dete!

Kurir 28.11.2016
BEČ - Austrijanci žele strožije zakone i kazne za nasilje nad decom, ali dve trećine smatra prihvatljivim šamar kao vaspitnu meru. Ispitivanje je pokazalo da je mnogo ljudi nije sasvim sigurno kada uopšte počinje nasilje nad decom. Tako 95 odsto… »

Ovo je Mile Delić, on je vratio 5.000: Neću milostinju, daj mi moju penziju!

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - Jedanaest puta je pisao premijeru Aleksandru Vučiću, dvanaesti put poslao mu je uplatnicu od 5.000 dinara. Tako svoju priču počinje vojni penzioner Mile Delić, koji je pomoć države vratio želeći da na taj način pošalje poruku da mu je… »

Pre sticanja diplome: Prepolovljeno osipanje učenika iz 10 škola

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - U deset škola, u kojima je u poslednje dve godine sproveden pilot projekat "Sprečavanje osipanja učenika u obrazovnom sistemu", napuštanje škole pre sticanja diplome smanjeno je za 66 odsto, dok je stopa ponavljanja razreda smanjena za 23… »

U Srbiji ima više od 700.000 osoba sa invaliditetom

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - U Srbiji ima više od 700.000 invalida koji se svakodnevno suočavaju sa različitim medicinskim i psihosocijalnim problemima, izjavila je danas psiholog iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku u Beogradu Ljiljana… »

Danas počinje veliki Božićni post: Evo kako da ispoštujete sva pravila i srpske običaje

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - Vernici Srpske pravoslavne crkve počinju danas, 28. novembra, šestonedeljni Božićni post kojim se pripremaju za proslavu najradosnijeg hrišćanskog praznika - rođenje Isusa Hrista - Božića. Božićni post ili Mala četrdesetnica traje od… »