Izvor: Kurir/Regioni arhiva vesti 28.11.2016

(Video) Oživela priča o srpskoj pećini Samar Tu je Milutin zazidan samovao 464 dana sa psom i mačkom

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - Posle više decenija skoro potpunog zaborava, pećina Samar kraj svrljiškog sela Kopajkošara proteklih godina ponovo je "oživela" i iz dana u dan posećuje je sve veći broj ljudi, uglavnom planinara i zaljubljenika u prirodu. Samar je… »

Nema lepšeg, ali šta vredi: Navali narode, Prijepoljci poklanjaju placeve da spasu selo od nestanka!

Kurir 28.11.2016
PRIJEPOLJE - U Gornjim Goračićima kod Prijepolja meštani pokušavaju da spasu selo od nestanka tako što nude besplatne placeve. Ristan Savković koji ima dve godine jedino je dete u Gornjim Goračićima kod Prijepolja gde je ne tako davno u klupama… »

Šapčani rekli vlasti gde da troši njihove pare: Više od 5000 građana dalo glas za budžet

Kurir 28.11.2016
Šabac: U proces predlaganja projekata koji bi život u gradu učinili kvalitetnijim uključilo se više od 5000 Šapčana. Oni su najveći broj glasova dali za predlog da se deo novca iz budžeta potroši na izgradnju dečjih igrališta u gradu i u selu… »

Srpski poslovni klub privrednik donirao novčana sredstava sanu

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - U godini kada Srpska akademija nauka i umetnosti obeležava 175 godina svoga postojanja, Srpski poslovni Klub ‘Privrednik’ je opredelio svoje aktivnosti na saradnju sa ovom institucijom, sa ciljem povezianja privrede i naucno-istraživacke… »

Težak život u Užicu pod oblakom smoga i dima: Užičani dišu na škrge, decu dave astma i bronhitis

Kurir 28.11.2016
UŽICE – Za samo 20 dana novembra u Dečjoj službi Doma zdravlja u Užicu inhalirano je skoro 700 dece! Pedijatri ove ustanove kažu, međutim, da je ovo najmanje polovina, a pre trećina ili čak četvrtina ukupnog broja inhalacija, jer su u dosta… »

Zahladnelo u Užicu, pas i mačka zakopali ratne sekire: Temperatura ispod nule, provejava sneg

Kurir 28.11.2016
UŽICE - U užičkom kraju temperatura je tokom noći pala za desetak stepeni, pa je umesto jučerašnjeg, prijatnog jesenjeg dana, u ovom delu Srbije jutros prava zima, temperatura pala na minus jedan stepen, povremeno provejava sneg. U užičkom naselju… »