Izvor: Kurir/Svet arhiva vesti 28.11.2016

Završeno prebrojavanje glasova i u Mičigenu: Tramp je pobednik, evo koliko je glasova osvojio!

Kurir 28.11.2016
Donald Tramp je pobedio na predsedničkim izborima i u Mičigenu, saopštila je danas izborna komisija te savezne države, koja je završila prebrojavanje glasova 20 dana posle izbora. Mičigen je poslednja savezna država koja je proglasila konačne… »

Čišćenje Ruske policije i FSB: Putin otpustio akademike iz službi bezbednosti i svoje administracije

Kurir 28.11.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin razrešio je dužnosti jedan broj činovnika predsedničke administracije, Federalne službe bezbednosti (FSB), Ministarstva odbrane i MUP-a, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Svi oni su bili akademici, ili… »

Tramp traži od Kube poštovanje ljudskih prava: Ili to ili poništavamo sporazum između dve zemlje

Kurir 28.11.2016
Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp zapretio je danas da će poništiti dogovor SAD sa Kubom, ako Havana ne bude učinila ustupke po pitanju ljudskih prava. "Ako Kuba nije voljna da napravi bolji sporazum za kubanski narod, kubanski narod koji… »

Kima slomila fidelova smrt: Severna Koreja proglasila trodnevnu žalost zbog preminulog lidera Kube

Kurir 28.11.2016
Severna Koreja je proglasila trodnevnu žalost zbog smrti bivšeg kubanskog lidera Fidela Kastra, javili su danas državni severnokorejski mediji. Zastave na službenim zgradama biće spuštene na pola koplja u čast Kastra. Severnokorejski lider Kim… »

(Video) Planirali krvoproliće: Postavili bombu kraj ambasade SAD u Manili

Kurir 28.11.2016
MANILA - Policija je detonirala improvizovanu bombu postavljenu u blizini ambasade SAD u Manili na Filipinima, a šef policije Ronald de la Rosa rekao je da je to bio pokušaj terorizma. Šef policije na Filipinima Ronald de la Rosa je na konferenciji za… »

Zaplenjeni tajni podaci džihadista u Siriji: Planiraju napade na Evropu, evo koje su države ugrožene

Kurir 28.11.2016
Jedan britanski general obelodanio je danas da su otkrivene detaljne informacije o planovima takozvane Islamske države za napade na Evropu i to zahvaljujući obaveštajnim podacima zaplenjenim od te ekstremističke grupe u Siriji. Prema tim podacima, na… »

(Foto,video) najmoćniji vojnik sirije upozorava Evropu: Pustili ste u kuću vuka koji će sve poklati

Kurir 28.11.2016
Komandant zastrašujuće i definitivno najmoćnije sigurnosne agencije u Siriji, general Džamil Hasan, dao je intervju reporteru uglednog Independenta. Ono što je rekao zabrinuće Evropu. General je rekao da žali što ustanak u Siriji nije brutalno… »

Nova provokacija albanije: Napravili uniju balkanskih opština i to na dan svoje nezavisnosti

Kurir 28.11.2016
Gradovi Tirana, Priština, Tetovo, Ulcinj i Preševo formirali su Uniju albanskih opština u regionu, javlja Radio Slobodna Evropa. Prema izveštaju Televizije Top Čenel iz Tirane, time je prvi put "formirana unija glavnih opština u regionu kojima… »

(Video) Sukob austrijskih kandidata za predsednika: Hofer hoće referendum o izlasku Austrije iz EU

Kurir 28.11.2016
Dvojica kandidata za predsednika Austrije, kandidat ekologa i njegov suparnik sa ekstremne desnice, oštro su se sukobili tokom televizijske debate, nedelju dana pre novih izbora, koji se održavaju nakon što su prethodni poništeni iz proceduralih… »

Jak zemljotres u nepalu: Epicentar u blizini Mont Everesta

Kurir 28.11.2016
KATMANDU - Nepal je rano jutros pogodio zemljotres jačine 5,6 Rihterove skale čiji je epicentar bio u blizini Mont Everesta, oko 150 kilometara severoistočno od Katmandua, saopštio je Američki seizmološki centar. Izveštaja o eventualnim žrtvama i… »