Izvor: Mondo/Svet arhiva vesti 28.11.2016

Asad korak bliže da zauzme Alepo

Mondo 28.11.2016
Sirijski pobunjenici izgubili su trećinu istočnog Alepa, jednog od svojih uporišta, dok se sirijska vojska nada da će uskoro zauzeti taj grad, najvažniji bastion opozicionih snaga. Grad u danu napustilo 10.000 ljudi. Foto: AP Photo/ Manu Brabo "Skoro… »

Kim proglasio trodnevnu žalost u Severnoj Koreji

Mondo 28.11.2016
Severna Koreja je proglasila trodnevnu žalost zbog smrti bivšeg kubanskog lidera Fidela Kastra, javili su danas državni severnokorejski mediji. Foto: Printscreen/YouTube Zastave na službenim zgradama biće spuštene na pola koplja u čast Kastra… »

Bomba ispred ambasade SAD u Manili (foto)

Mondo 28.11.2016
Policija je detonirala improvizovanu bombu postavljenu u blizini ambasade SAD u Manili na Filipinima, a šef policije Ronald de la Rosa rekao je da je to bio pokušaj terorizma. Foto: AP Photo/Bullit Marquez Šef policije na Filipinima Ronald de la Rosa… »

Putin ne ide na poslednji ispraćaj Kastra

Mondo 28.11.2016
Glavni grad Kube Havana priprema se za odavanje počasti preminulom lideru Fidelu Kastru. Ruski predsednik Vladimir Putin ne planira da prisustvuje sahrani kubanskog lidera Fidela Kastra, saopšteno je danas. Putin je veoma zauzet pripremajući se za… »

Napad na Ohajo stejtu: Ubijeni napadač- Somalijac

Mondo 28.11.2016
"Aktivni strelac" prijavljen je u kampusu državnog Univerziteta Ohajo u istoimenoj državi SAD. U napadu, ispostavilo se kolima i nožem, najmanje devetoro povređenih, a napadač je ubijen. Policija je ubila jednog napadača na državnom univerzitetu u… »

Orao pao: Srušio se lovac na zapadu Kanade

Mondo 28.11.2016
Kanadski lovački avion CF-18 srušio se danas u blizini malog grada Kold Lejk u provinciji Alberta, na zapadu Kanade, javio je kanadski CTV. Pilot poginuo. Foto: Wikipedia/Staff Sgt. Perry Aston Pilot aviona je poginuo na trenažnom letu, a ministar… »

Bogati Pit i Džordžina: Ljubav, ludilo, ubistvo

Mondo 28.11.2016
Bogati britanski biznismen optužen je pred sudom u Njuportu u Velsu za ubistvo plavokose igračice, kojoj je plaćao oko 12.000 evra mesečno da bude njegova lična pratilja. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Piter Mogran (54), koji se bavi… »

Video: Motorom u smrt

Mondo 28.11.2016
Kamera na kacigi motocikliste snimila je njegovu tragičnu saobraćajnu nesreću na autoputu u Turskoj. Foto: Screenshot Na cesti u Kođaeliju jučer je život izgubio 34-godišnji motociklista Mustafa Kurt nakon što je zbog neprilagođene brzine izgubio… »

"Rusija i Kina najagresivniji protivnici Amerike"

Mondo 28.11.2016
Svi rodovi Vojske SAD - Kopnena vojska, Mornarica, Ratno vazduhoplovstvo i Marinci - smanjeni su do nivoa nesposobnosti pobede u dva regionalna rata istovremeno, navodi uticajna američka organizacija. Foto: AP Photo/Molly Riley Procenu je iznela… »

Kinesko čudo od rakete: Amerikanci nemaju rešenje

Mondo 28.11.2016
Kina je nedavno sa aviona J-16 uspešno lansirala hipersoničnu raketu "vazduh-vazduh", koja je uništila cilj na velikoj udaljenosti. Amerikanci nemaju odgovor. Foto: youtube/printscreen Dužina rakete je oko 28 procenata dužine lovca J-16, koji je dug… »