Izvor: N1 Info arhiva vesti 28.11.2016

Crna Gora dobila novu vladu, Đukanović više nije premijer

N1 Info 28.11.2016
Skupština Crne Gore izabrala je danas glasovima vladajućih partija novu vladu na čijem je čelu doskorašnji potpredsednik vlade i dugogodišnji šef tajne policije Duško Marković. Za novu vladu i njen program glasalo je 41 od 81 poslanika, a… »

Predsednik Nikolić predložio novi državni praznik

N1 Info 28.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je Vladi Srbije predlog dopune Zakona o državnim i drugim praznicima, kako bi 25. novembar, Dan prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, postao državni praznik, saopšteno je iz kabineta predsednika. Kako se navodi… »

Nije primereno da Janković bude ombudsman i ulazi u kampanju

N1 Info 28.11.2016
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da nije primereno da Saša Janković obavlja funkciju zaštitnika građana ukoliko ulazi u kampanju za predsedničke izbore. "Funkcija koju obavlja Saša Janković mora biti nezavisna. Ta… »

Novosti: U Vladi 221 službenik ima status vršioca dužnosti

N1 Info 28.11.2016
U Vladi Srbije 221 državni službenik ima status vršioca dužnosti, pišu "Večernje novosti" pozivajući se na podatke dobijene od vladine Službe za upravljanje kadrovima. Kako navode "Novosti", Vlada je samo u poslednjih mesec dana imenovala više od… »

Majka otete dece uputila protestno pismo Vučiću

N1 Info 28.11.2016
Predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću uručeno je protestno pismo Slavice Burmazović, majke troje dece kojoj je suprug oteo decu i odveo ih u Tursku. Burmazović je danas protestvovala ispred Vlade Srbije. Protestu su se, kao podrška pridružile… »

Građani Srbije na stranim ratištima pod maskom školovanja

N1 Info 28.11.2016
Građani Srbije koji odlaze u rat u Irak i Siriju pri povratku dobijaju dokument o tamošnjem školovanju, kako bi izbegli zatvorske kazne koje ih prema novom zakonu čekaju u Srbiji zbog ratovanja u inostranstvu, piše Politika. Igor Bečić, predsednik… »

Majka pokušala da uguši ćerku zbog loših ocena

N1 Info 28.11.2016
U istražni centar Županijskog suda u Rijeci privedena je pedesetčetvorogodišnja žena zbog sumnje da je izvršila nasilje u porodici, jer je zlostavljala svoju maloletnu ćerku. Žena čiji su inicijali S.S. nasrnula je na ćerku zbog lošeg uspeha u… »

Pritvor Azri Bašić, osumnjičenoj za mučenje srpskih civila

N1 Info 28.11.2016
Sud BiH odredio je pritvor Azri Bašić, osumnjičenoj za ratne ločine nad Srbima u Derventi 1992, koji može trajati do 22. decembra ili do nove odluke Suda. Iz Suda BiH saopšteno je da je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrđeno da postoji… »

Formirana Unija albanskih opština u regionu

N1 Info 28.11.2016
Gradovi Tirana, Priština, Tetovo, Ulcinj i Preševo formirali su Uniju albanskih opština u regionu, prenela je danas makedonska državna agencija MIA. Prema izveštaju Televizije Top Čenel iz Tirane, time je prvi put "formirana unija glavnih opština u… »

Da li je protest vojske podelio državni vrh?

N1 Info 28.11.2016
Da li je protest članova Vojnog sindikata podelio državni vrh? Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pokazao je razumevanje za zahteve upućene sa protesta i smatra da mere štednje ne treba da se prelamaju na njima. Premijer Vučić, međutim, kaže da… »