Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 28.11.2016

Nikolić: Ne mogu se na vojsci prelamati mere štednje

Nova ekonomija 28.11.2016
Vojska je stub svih politika, ne bezbednosti, već i ekonomske politike i ne mogu se na njoj prelamati mere kojima bi se dokazalo da može dovoljno da se uštedi. To je izjavio predsednik Srbije Tomislav Nikolić. "Ko ne želi svoju vojsku, taj će… »

Mihajlović: Nije primereno da Janković obavlja funkciju zaštitnika ako ulazi u kampanju

Nova ekonomija 28.11.2016
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da nije primereno da Saša Janković obavlja funkciju zaštitnika građana ukoliko ulazi u kampanju za predsedničke izbore. "Funkcija koju obavlja Saša Janković mora biti nezavisna. Ta… »

Situacija u Lufthanzi se ne smiruje, najavljuju nove štrajkove

Nova ekonomija 28.11.2016
Sindikat pilota nemačke aviokompanije "Lufthanza" objavio je da će, posle dvodnevne pauze, ponovo štrajkovati u utorak i sredu. Kako je najavljeno, piloti koji lete na kratkim linijama štrajkovaće u utorak, a narednog dana će štrakovati njihovi… »

Vujović: Planiramo da sivu ekonomiju spustimo na 15 odsto

Nova ekonomija 28.11.2016
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je da Ministarstvo finansija priprema reformu Poreske uprave i Carine i da će se raditi na suzbijanju sive ekonomije. "Planiramo da sivu ekonomiju sa 30, 40 odsto koliko se njen udeo u ekonomiji procenjuje… »

Nedimović: Na zakupu zemljišta Srbija zaradila 27 miliona evra više nego u 2015.

Nova ekonomija 28.11.2016
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je da će Republika Srbija u 2016. godini po osnovu davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta inkasirati 27 miliona evra više nego prošle godine. Prema njegovim rečima, ta… »

U Severnoj Koreji trodnevna žalost zbog smrti Fidela Kastra

Nova ekonomija 28.11.2016
U Severnoj Koreji je počela trodnevna žalost zbog smrti lidera kubanske revolucije Fidela Kastra. Kastro je umro u petak uveče u Havani u 91. godini. Zastave u toj zemlji spuštene su na pola koplja u znak poštovanja prema revolucionalnom lideru, a… »

Vojni sindikat tužio načelnika Generalštaba Ljubišu Dikovića

Nova ekonomija 28.11.2016
Vojni sindikat Srbije saopštio je da je podneo krivičnu prijavu protiv načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića i još dvojice oficira zbog "ometanja i sprečavanja" javnog okupljanja članova tog sindikata, koje je održano u nedelju… »

DRI: Sporna potraživanja Direkcije za robne rezerve iznose 10,92 milijarde dinara

Nova ekonomija 28.11.2016
Sporna potraživanja Direkcije za robne rezerve procenjena su na 10,92 milijarde dinara, što je oko 63 odsto njenih ukupnih potraživanja, pokazao je izveštaj Državne revizorske institucije. U izveštaju Džavne revizorske institucije o finasijskim… »

Kakva su prava potrošača u odnosu sa kablovskim i telekomunikacionim operaterima?

Nova ekonomija 28.11.2016
Da li je raskidanje ugovora sa kablovskim ili mobilnim operaterom zaista "nemoguća misija", ili je na stvari da najveći broj građana uopšte ne zna koja su im prava i na koji način mogu da se "otkače" kada su nezadovoljni uslugom? Većinu koja je… »

Iz prokupačkog sela Bučić stiže južnoamerički krompir

Nova ekonomija 28.11.2016
Poljoprivrednik Svetislav Ilić iz prokupačkog sela Bučić proizvodi jedinstvenu južnoameričku vrstu krompira ljubičaste i roze boje. Ilić je u topličkom kraju pre nekoliko godina počeo da proizvodi taj krompir na manjim parcelama. Prema njegovim… »