Izvor: Nova energija arhiva vesti 28.11.2016

Samsung zanimljivom reklamom provocira Apple!

Nova energija 28.11.2016
Nova Samsungova reklama nasmejala je korisnike društvenih mreža, a posebno ljubitelje “Igre prestola.” Glavni lik reklame za Galaxy Tab S2 voljeni je Hodor, a većina gledaoca se složila kako Samsung ovom reklamom provocira glavnu konkurenciju… »

Solarne avenije i putevi uskoro u nekoliko zemalja!

Nova energija 28.11.2016
Električne avenije koje sunčevu energiju pretvaraju u struju, uskoro će biti izgrađene u nekoliko zemalja na četiri kontinenta. Naime, kompanija Bouygues SA napravila je solarni panel koji može da izdrži težinu kamiona sa 18 točkova, pa će taj… »

Da li je ženama u biznisu teže nego muškarcima?

Nova energija 28.11.2016
Tekuća godina je proglašena godinom preduzetništva, a akcenat se ove godine nalazi upravo na ženskom preduzetništvu. Smatra se da je žensko preduzetništvo jedan od neiskorišćenih resursa privrednog razvoja, međutim potencijal je veliki… »

Srpske aplikacije otkrivaju lažni novac i obračunavaju kamatu!

Nova energija 28.11.2016
Miodrag Penčić, inženjer elektronike iz Pirota, razvio je veoma korisne aplikacije za savremene mobilne telefone, kojima se može otkriti falsifikovana novčanica, ili obračunati bankarska kamata na kredit vlasnika telefona. Dugotrajni i naporan rad… »

Ko je bolji vodič – internet ili mapa?

Nova energija 28.11.2016
Ljudi se sve više oslanjaju na pametne telefone i internet prilikom organizovanja putovanja, ali “staromodna tehnologija” i dalje opstaje. Nova studija je pokazala da su jednostavne (papirne) brošure i mape i dalje upotrebljavaju na putovanjima… »