Izvor: Politika arhiva vesti 28.11.2016

Nikolić: Ne mogu se na vojsci prelamati mere štednje

Politika 28.11.2016
Vojska je stub svih politika, ne samo bezbednosti, već i ekonomske politike i ne mogu se na njoj prelamati mere kojima bi se dokazalo da može dovoljno da se uštedi, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić. „Ko ne želi svoju vojsku, taj… »

Odgovor Nikoliću i drugima: ne isplaćujemo ono što nemamo

Politika 28.11.2016
„Možemo da se pružamo samo onoliko koliko smo dugi”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se na vojsci ne štedi.- Iscepao sam predloge ministarstava za budžet, kaže… »

Policija u EPS-u, namešteni cenovnik oterao 300 kupaca

Politika 28.11.2016
Policija i tužilaštvo treba da kažu da li je u ovom javnom preduzeću neko na svoju ruku menjao cenu struje dodajući još dva broja iza decimala, a da za to nisu znali ni menadžment ni Nadzorni odbor. Da li je Elektroprivreda Srbije zaista… »

„Crveno-beli” ubedljivi u „Stožicama“

Politika 28.11.2016
Košarkaši Zvezde savladali Olimpiju u Ljubljani – 85:67 (28:24, 15:17, 25:15, 17:11) i nastavili niz nepobedivosti u ABA ligi. Košarkaši Crvene zvezde i dalje su nepobedivi u ABA ligi. Niz su nastavili u Ljubljani, a bilo je dovoljno da protiv… »

Opozicija na sednici bez kvoruma tražila smenu Martinovića

Politika 28.11.2016
Nenad Konstantinović (SDS) kaže da je sednica Administrativnog odbora zakazana u skladu sa poslovnikom, pošto je zahtev potpisalo šest članova odbora, a Aleksandar Martinović (SNS) da nije ispoštovana procedura. Aleksandar Martinović (SNS) ne… »

Tramp pobedio i u Mičigenu

Politika 28.11.2016
LANSING – Donald Tramp je pobedio na predsedničkim izborima i u Mičigenu, saopštila je danas izborna komisija te savezne države, koja je završila prebrojavanje glasova 20 dana nakon izbora. Mičigen je poslednja savezna država koja je proglasila… »

Prošle dve najteže godine

Politika 28.11.2016
Vučić: Ovogodišnji iznos stranih ulaganja od oko 1,9 milijardi evra biće dostignut iako nismo imali nijednu veliku prodaju nekog preduzeća, poput „Telekoma” ili aerodroma. U prvih osam meseci ove godine vrednost stranih investicija u Srbiji… »

Osumnjičen za ubistvo nevenčane supruge

Politika 28.11.2016
Telo Đurđice M. (51), koja je najverovatnije ubijena u petak, pronađeno je u oronuloj kući u Beogradu, u Ledinačkoj ulici na Zvezdari. Za ovaj zločin osumnjičen je Dragan Lj. (60) iz Leskovca, sa kojim je Đurđica nevenčano živela više od osam… »

Nikolić predložio vladi da 25. novembar bude državni praznik

Politika 28.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je Vladi Srbije Predlog dopune Zakona o državnim i drugim praznicima u Srbiji kako bi 25. novembar, Dan prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji postao državni praznik, saopšteno je danas iz kabineta… »

Sirijske snage zauzele skoro polovinu Alepa

Politika 28.11.2016
Vladine snage zauzele Al-Sakur, ključni deo Alepa i time povratile kontrolu nad svim severnim oblastima u istočnom delu grada koji su držali pobunjenici. MOSKVA - Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su snage sirijske vlade preuzele… »