Izvor: Pravda arhiva vesti 28.11.2016

Vučić ubeđen: Narednih 5 godina – zlatno doba Srbije!

Pravda 28.11.2016
BEOGRAD - Vlada Srbije je otvorena za sve koji žele da učestvuju u reformama, poručio je Aleksandar Vučić na predstavljanju "Bele knjige 2016" Saveta stranih investitora. Vučić je, u obraćanju učesnicima, naveo da Srbija ima održiv rast, da je… »

Novi haos u skupštini: Naprednjaci zaključali salu da bi sprečili raspravu o Martinovićevoj smeni (video)

Pravda 28.11.2016
Članovi skupštinskog administrativnog odbora iz redova opozicije sastali su se danas u skupštini i raspravljali o smeni predsednika tog odbora Aleksandra Martinovića, ali nisu mogli da odlučuju, jer nisu imali kvorum. Sednicu odbora zakazao je… »

Tramp u kontra napadu: Nisam ja krao na izborima, nego Hilari!

Pravda 28.11.2016
Američke demokrate i izborni štab Hilari Klinton pokrenuli su korake ka eventualnom osporavanju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD. Od proglašenja rezultata, ukazuju na "nespornu činjenicu” da je on dobila bezmalo dva miliona… »

Vučić: Niti ja ličim na Lazara, niti su oni junaci kao Murat!

Pravda 28.11.2016
Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je "kandidatima na društvenim mrežama" za predsedničke izbore poručio da pobeđuju i dalje. On ne napominje da se pita šta će biti na pravim izborima. Premijer je napomenuo da će nastaviti da priča o deficitu… »

Novi državni praznik: Dan prisajedinjenja Vojvodine Srbiji

Pravda 28.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je Vladi Srbije Predlog dopune Zakona o državnim i drugim praznicima u Srbiji kako bi 25. novembar, Dan prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbije postao državni praznik, saopšteno je danas iz kabineta… »

Skot: Srbija nije obavezna da bude članica NATO, nema pritisaka!

Pravda 28.11.2016
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas da Srbija nije u obavezi da bude članica NATO i poručio da ta organizacija nikada nije vršila pritisak ni na jednu zemlju da postane član. - Kada se govori o odnosima Srbije i NATO-a treba prvo da se… »

Sirijski general: Pustili ste vuka u kuću, poješće vam ovce!

Pravda 28.11.2016
Za generala Džamila Hasana tvrdilo se da je mrtav, ali on je dao intervju "Indipendentu" u kojem žali što ustanak u Siriji nije brutalno ugušen u svom nastanku. Ne događa vam se svaki dan da sedite oči u oči sa zapovednikom najmoćnije… »

Početak Velike Albanije: Osnovana unija albanskih opština

Pravda 28.11.2016
Može li se preko malih albanskih opština do velike albanske države? Od 1878. godine kada je Prizrenska liga zacrtala da „Albanci neće dopustiti da se njihove zemlje daju Srbiji, Crnoj Gori, Grčkoj ili bilo kojoj drugoj državi“, postoji samo taj… »

Za hrvatskog ministra "tuđmanizam" je državotvorna vizija

Pravda 28.11.2016
Hrvatski ministar za prostorno uređenje i građevinarstvo Lovro Kuščević zalaže se za tuđmanizam kao držatvornu viziju i doktrinu. Kako on kaže, tu viziju treba izučavati i na njoj graditi razvoj zemlje. - Smatram da na predsedniku Franji… »

Ramuš Haradinaj švercuje oružje kroz Srbiju?

Pravda 28.11.2016
Nekadašnji komandant OVK i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj vodi jedan od najjačih kriminalnih klanova na Kosovu, a za šverc oružja godinama koristi put kroz Srbiju i naše građane koje debelo plaća. Prema navodima lista, šverc se odvija… »