Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 28.11.2016

Tramp u kontra napadu: Nisam ja krao na izborima, nego Hilari!

Pravda 28.11.2016
Američke demokrate i izborni štab Hilari Klinton pokrenuli su korake ka eventualnom osporavanju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD. Od proglašenja rezultata, ukazuju na "nespornu činjenicu” da je on dobila bezmalo dva miliona… »

Sirijski general: Pustili ste vuka u kuću, poješće vam ovce!

Pravda 28.11.2016
Za generala Džamila Hasana tvrdilo se da je mrtav, ali on je dao intervju "Indipendentu" u kojem žali što ustanak u Siriji nije brutalno ugušen u svom nastanku. Ne događa vam se svaki dan da sedite oči u oči sa zapovednikom najmoćnije… »

Predsednik Nemačke: Prekinuti evropske integracije!

Pravda 28.11.2016
Nemački predsednik Joakim Gauk izjavio je u intervjuu za list Di velt da su evropske integracije išle suviše brzo, zbog čega nisu svi mogli da stignu Nemačku. - Mnogi stradaju od saznanja da naš svet postaje jedinstveni organizam - ubeđen je Gauk… »

Keriju se žuri: Hoće što pre dogovor sa Moskvom pre Trampove inauguracije!

Pravda 28.11.2016
Državni sekretar SAD Džon Keri preduzima „neverovatne“ diplomatske napore kako bi zaključio sporazum sa Rusijom o prekidu opsade sirijskog grada Alepa, piše „Vašington post“. „Odlazeći državni sekretar Džon Keri preduzima neverovatne… »

Evropa pred novom dramom: Renci pada zbog referenduma?

Pravda 28.11.2016
Posle Bregzita i pobede Trampa, mnogi smatraju predsedničke izbore u Francuskoj idućim testom za Zapad, ali pre toga je referendum u Italiji. Taj referendum bi mogao da dovede do ostavke premijera Italije Matea Rencija, jednog od lidera “nove… »

Porošenko ide gašićevim stopama: Ima fresku sa svojim likom u hramu (foto)

Pravda 28.11.2016
Ukrajinski novinar i volonter Jurij Kasjanov obratio se predsedniku zemlje Petru Porošenku, zatraživši od njega odgovore na niz nezgodnih pitanja: kada će se završiti rat u Donbasu, zašto predsednik, kao što je ranije obećao, nije prodao svoje… »

Janukovič u Ukrajini optužen za izdaju

Pravda 28.11.2016
Državni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko optužio je bivšeg predsednika zemlje Viktora Janukoviča za izdaju države. - Uzimajući u obzir da se Janukovič nalazi izvan Ukrajine i da se faktički krije od policije, sadržaj optužbe je objavljen usmeno… »

Netanijahu potvrdio: Izrael kupuje nove eskadrile F-35!

Pravda 28.11.2016
Izrael kupuje veći broj borbenih aviona pete generacije tipa F-35 od Sjedinjenih Američkih Država, potvrđeno je iz Tel Aviva. Izrael je saopštio da planira da proširi flotu borbenih aviona pete generacije F-35, čime će smatraju stručnjaci… »

Zadovoljni napretkom u Siriji: Putin i Rohani kreću i na opek!

Pravda 28.11.2016
Predsednici Ruske Federacije i Islamske Republike Iran, Vladimir Putin i Hasan Rohani, u današnjem telefonskom razgovoru potvrdili su napredak u zajedničkim nastojanjima Moskve i Teherana na međunarodnoj sceni. Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov… »

Rusko savršenstvo: Kalašnjikov i puca, i leti, i plovi

Pravda 28.11.2016
„Kalašnjikov“ je najčuveniji automat na svetu. Zbog pouzdanosti i jednostavne konstrukcije proglašen je za najbolje streljačko oružje 20. veka. „Kalašnjikov“ je prikazan na grbovima nekoliko zemalja, ali se sam naziv brenda asocira… »