Izvor: RTS arhiva vesti 28.11.2016

Vučić Nikoliću: Ne isplaćujemo ono što nemamo

RTS 28.11.2016
Moj odgovor i predsedniku Nikoliću i drugima je da ne možemo da isplatimo ono što nemamo, a vojsci smo, kao i policiji, namenili pet odsto povećanja plata, iako je MMF bio protiv bilo kakvog povećanja i jednima i drugima, rekao je premijer Aleksandar… »

Vučić: Srpska ekonomija na stabilnim nogama

RTS 28.11.2016
Vlada Srbije je otvorena za sve koji žele da učestvuju u reformama, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić na predstavljanju "Bele knjige 2016" Saveta stranih investitora. Aleksandar Vučić je, u obraćanju učesnicima, naveo da Srbija danas… »

Policija proverava poslovanje EPS-a

RTS 28.11.2016
Na osnovu nalaza Unutrašnje kontrole, policija proverava poslovanje "EPS Snabdevanja" u prethodnom periodu, saznaje agencija “Tanjug“. Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra dobiti precizne informacije o dešavanju u Elektroprivredi… »

Još jedna burna sednica Administrativnog odbora

RTS 28.11.2016
U Skupštini ponovo incidenti. Opozicija je, bez poslanika vladajuće većine, održala sednicu Administrativnog odbora na kojoj se raspravljalo o smeni predsednika tog tela Aleksandra Martinovića. U Srpskoj naprednoj stranci kažu da sednica nije ni… »

Tramp pobedio i u Mičigenu

RTS 28.11.2016
Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp osvojio je 16 elektorskih glasova u Mičigenu. Izborna komisija te savezne države potvrdila je, tri nedelje posle izbora, da je Donald Tramp pobedio u Mičigenu sa 10.704 glasova više od svoje demokratske rivalke… »

Vučić: Niti ja ličim na Lazara, niti su oni junaci kao Murat

RTS 28.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić je "kandidatima na društvenim mrežama" za predsedničke izbore poručio da pobeđuju i dalje, napominjući da se pita šta će biti na pravim izborima. Ističe da se u Abu Dabiju sastao, pored ostalih, sa savetnicima… »

Sremska Rača, uhapšen zbog krijumčarenja ljudi

RTS 28.11.2016
Policija iz Sremske Mitrovice uhapsila je S. H. (44) zbog nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenja ljudi. Prilikom pregleda automobila na graničnom prelazu Sremska Rača, sa Bosnom i Hercegovinom, policija je otkrila pet turskih… »

Crna Gora dobila novu Vladu

RTS 28.11.2016
Skupština Crne Gore izabrala je 41. Vladu na čelu sa Duškom Markovićem. Vladu i program koji je ponudio Marković podržao je 41 poslanik DPS-a, SD-a, BS-a i albanske koalicije "Albanci odlučno". Marković se nije izjašnjavao, odnosno nije glasao… »

Nikolić predložio Vladi da 25. novembar bude državni praznik

RTS 28.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je Vladi Srbije Predlog dopune Zakona o državnim i drugim praznicima u Srbiji kako bi 25. novembar, Dan prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbije, postao državni praznik, saopšteno je iz kabineta… »

"Ukoliko ulazi u kampanju, neprimereno da Janković obavlja funkciju ombudsmana"

RTS 28.11.2016
Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović ocenila je da nije primereno da Saša Janković obavlja funkciju zaštitnika građana ako ulazi u kampanju za predsedničke izbore. "Kada slušam Jankovića, čini mi se da opozicija ima najmanje deset zajedničkih… »