Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 28.11.2016

Crna Gora dobila novu Vladu

RTS 28.11.2016
Skupština Crne Gore izabrala je 41. Vladu na čelu sa Duškom Markovićem. Vladu i program koji je ponudio Marković podržao je 41 poslanik DPS-a, SD-a, BS-a i albanske koalicije "Albanci odlučno". Marković se nije izjašnjavao, odnosno nije glasao… »

BiH, određen pritvor Azri Bašić

RTS 28.11.2016
Sud Bosne i Hercegovine odredio je pritvor Azri Bašić, osumnjičenoj za ratne zločine nad civilima srpske nacionalnosti na području Dervente 1992. godine. Kako je saopšteno, pritvor koji je tražilo tužilaštvo može trajati do 22. decembra ili do… »

Kuščević: Tuđmanizam kao državotvorna vizija i doktrina

RTS 28.11.2016
Hrvatski ministar za građevinarstvo Lovro Kuščević zalaže se za tuđmanizam kao državotvornu viziju i doktrinu koju, kako smatra, treba izučavati i na njoj graditi razvoj zemlje. "Smatram da na predsedniku Franji Tuđmanu, utemeljitelju Hrvatske… »

Formirana Unija albanskih opština u regionu

RTS 28.11.2016
Povodom obeležavanja nezavisnosti Albanije i Dana albanske zastave, u Tirani je formirana Unija albanskih opština u regionu, koju pored albanske prestonice čine Priština, Tetovo, Ulcinj i Preševo. Kako je javio tiranski Top čenel, a prenosi agencija… »

Ruski ambasador u Zagrebu zabrinut za odnose sa Hrvatskom

RTS 28.11.2016
Nije normalno da Hrvatska duže od godinu dana nema ambasadora u Moskvi, primetio je ambasador Rusije u Zagrebu Anvar Azimov i izrazio je veliku zabrinutost za budućnost hrvatsko-ruskih odnosa. Azimov je rekao da je hrvatsko-ruski privredni forum, koji… »

Kod Zvornika ubijen muškarac, uhapšena supruga

RTS 28.11.2016
Policija je kod Zvornika uhapsila 72-godišnju ženu zbog sumnje da je ubila svog dve godine mlađeg muža. U policiji je potvrđeno da je R. J. ubila supruga N. J, čije je telo nađeno u pomoćnom objektu u selu Malešiću, kod Zvornika. Žena je… »

Cerar: Slovenija može biti most između SAD i Rusije

RTS 28.11.2016
Premijer Slovenije Miro Cerar izjavio je da bi ta zemlja, u kojoj je rođena i odrasla buduća prva dama SAD Melanija Tramp, mogla da postane most između dve supersile - SAD i Rusije kada Melanijin suprug Donald Tramp preuzme dužnost američkog… »

U Barseloni uhapšena grupa krijumčara ljudima iz BiH

RTS 28.11.2016
Španska policija uhapsila je u Barseloni 16 članova bande iz Bosne i Hercegovine zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem ljudi, žena i dece, koje su kasnije prisiljavane na pljačku uglavnom u turističkim mestima Španije, juga Francuske i u… »

Hrvatska povećava vojni budžet

RTS 28.11.2016
Prvi put nakon šest godina stalnog smanjenja Hrvatska povećava vojni budžet, a očekuje se da će to povećanje u narednoj godini iznositi između 4,3 i 4,4 milijarde kuna, piše "Večernji list". Takođe, Večernji list navodi da bi to bilo primetno… »

Rumunska televizija nije emitovala intervju sa premijerom, direktorka pozvana na razgovor

RTS 28.11.2016
Posle navoda da intervju sa premijerom nije emitovan zbog političkih razloga, rumunski parlament pozvao izvršnu direktorku nacionalne televizije da obrazloži zbog čega razgovor sa Dačijanom Čilošem nije prikazan kako je bilo najavljeno. Odbor za… »