Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 28.11.2016

Vučić Nikoliću: Ne isplaćujemo ono što nemamo

RTS 28.11.2016
Moj odgovor i predsedniku Nikoliću i drugima je da ne možemo da isplatimo ono što nemamo, a vojsci smo, kao i policiji, namenili pet odsto povećanja plata, iako je MMF bio protiv bilo kakvog povećanja i jednima i drugima, rekao je premijer Aleksandar… »

Svedočenje istoričara u postupku za rehabilitaciju Nedića

RTS 28.11.2016
Pred Višim sudom u Beogradu saslušanjem istoričara Dragana Aleksića nastavljen je proces za rehabilitaciju Milana Nedića. Na današnjem ročištu rečeno je i da Viši sud u Beogradu još nije doneo odluku o zahtevu Saveza jevrejskih opština Srbije… »

Vremenska prognoza – 29. novembar

RTS 28.11.2016
Na severu sunčano, u ostalim krajevima pretežno oblačno ponegde sa slabim snegom. Od sredine dana postepeno razvedravanje. U Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama vetrovito. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 stepeni.… »

Majka otete dece uputila protestno pismo Vučiću

RTS 28.11.2016
Predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću uručeno je protestno pismo Slavice Burmazović, majke troje dece kojoj je suprug oteo decu i odveo ih u Tursku. Burmazovićeva je protestvovala ispred Vlade Srbije. Protestu su se, kao podrška pridružile… »

Četvoro uhapšenih zbog otmice u Kumodraškoj

RTS 28.11.2016
Policija je uhapsila četiri osobe u Beogradu zbog sumnje da su muškarca (32) na silu uvukli u automobil i odvezli ga u nepoznatom pravcu, saopštio je MUP. Kako se navodi, policija je u Ulici Tošin bunar u jednoj perionici uhapsila dve ženske osobe… »

Vojni sindikat podneo krivičnu prijavu protiv Dikovića

RTS 28.11.2016
Vojni sindikat Srbije uputio je krivičnu prijavu protiv generala Ljubiše Dikovića "zbog aktivnog ometanja protesta Vojnog sindikata Srbije". Krivične prijave su podnete i protiv brigadnog generala Stojana Konjikovca i pukovnika Rajka Milovanovića, a… »

Redovna smena srpskih mirovnjaka u Libanu

RTS 28.11.2016
Na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" izvršena je smena pripadnika Kopnene vojske, koji učestvuju u multnacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu. Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske, koji su prethodnih šest meseci izvršavali… »

Ministar odbrane kod patrijarha Irineja

RTS 28.11.2016
Patrijarh srpski Irinej i ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarali su u Patrijaršiji o saradnji Vojske Srbije i Srpske pravoslavne crkve. Srpska pravoslavna crkva i Vojska Srbije su institucije koje tradicionalno uživaju najveće poverenje svih… »

Zaštitnik prava deteta od sledeće godine i u Srbiji

RTS 28.11.2016
Zabrinjava podatak da se čak 98 odsto nasilja nad decom dogodi u biološkoj porodici, ali i da je vršnjačko nasilje u porastu. Iako se u Srbiji različite institucije bave pravima dece, Vlada je predložila nacrt zakona o uspostavljanju dečjeg… »

Sloboda medija u Srbiji tokom pristupnog procesa

RTS 28.11.2016
Srbija mora da primeni zakone koje je usvojila iz oblasti slobode izražavanja i medija, jer u tom delu zaostaje, za razliku od drugih oblasti bitnih za pristupni proces, ocenjeno je u Beču na skupu pod nazivom "Sloboda izražavanja u regionu Dunava i… »