Izvor: RTS/Ekonomija arhiva vesti 28.11.2016

Vučić: Srpska ekonomija na stabilnim nogama

RTS 28.11.2016
Vlada Srbije je otvorena za sve koji žele da učestvuju u reformama, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić na predstavljanju "Bele knjige 2016" Saveta stranih investitora. Aleksandar Vučić je, u obraćanju učesnicima, naveo da Srbija danas… »

Podrška Evropske investicione banke reformama u Srbiji

RTS 28.11.2016
Potpredsednik Evropske investicione banke Dario Skanapijeko je pohvalio izuzetno dobre rezultate ekonomske politike Vlade Srbije. Potpisan ugovor „za unapređenje objekata pravosudnih organa između Republike Srbije i EIB u iznosu od 26 miliona evra… »

Vujović: Cilj smanjenje sive ekonomije na 15 odsto

RTS 28.11.2016
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je da Ministarstvo finansija priprema reformu Poreske uprave i Carine i da će se raditi na suzbijanju sive ekonomije. "Planiramo da sivu ekonomiju sa 30, 40 odsto koliko se (njen udeo u ekonomiji)… »

Nedimović: Od zakupa zemljišta 27 miliona evra više

RTS 28.11.2016
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je da će Republika Srbija u 2016. godini po osnovu davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta inkasirati 27 miliona evra više nego prošle godine. Prema njegovim rečima, ta… »

DRI: Sporno 63 odsto potraživanja Direkcije za robne rezerve

RTS 28.11.2016
Sporna potraživanja Direkcije za robne rezerve procenjena su na 10,92 milijarde dinara, što je oko 63 odsto njenih ukupnih potraživanja, pokazao je izveštaj Državne revizorske institucije. U izveštaju Džavne revizorske institucije o finasijskim… »

Mihajlova: Ekonomska stabilnost važna za investitore

RTS 28.11.2016
Predsednica Saveta stranih investitora Jana Mihajlova za RTS kaže da je potrebno da Srbija nastavi sa reformama kako bi postala privlačnija za investitore. Jana Mihajlova je rekla da je Bela knjiga – spisak konkretnih predloga za unapređenje poslovne… »

Knežević: Privatizacija gotova do kraja mandata vlade

RTS 28.11.2016
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da se očekuje da proces privatizacije u Srbiji, koji obuhvata i 11 velikih strateških preduzeća, bude završen do kraja mandata ove vlade. Knežević je najavio i da će do sredine decembra vlada usvojiti… »

OECD: Trampove mere će udvostručiti rast BDP-a SAD

RTS 28.11.2016
Prema revidiranim prognozama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj, najavljena velika potrošnja novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa i rezanje poreza bi trebalo da udvostruče stopu rasta američke privrede do 2018. godine. Bruto… »

Vojvođanski koridor, od ekološke do ekonomske porednosti

RTS 28.11.2016
Auto-put Ruma - Novi Sad jedan je od prioriteta Vlade, kaže resorna ministarka Zorana Mihajlović. Ovaj projekat trenutno je u fazi pripreme, a konačno rešenje finansiranja biće tek posle raspisivanja javnog poziva za koncesiju na ovom auto-putu… »