Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 28.11.2016

Još jedna burna sednica Administrativnog odbora

RTS 28.11.2016
U Skupštini ponovo incidenti. Opozicija je, bez poslanika vladajuće većine, održala sednicu Administrativnog odbora na kojoj se raspravljalo o smeni predsednika tog tela Aleksandra Martinovića. U Srpskoj naprednoj stranci kažu da sednica nije ni… »

Vučić: Niti ja ličim na Lazara, niti su oni junaci kao Murat

RTS 28.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić je "kandidatima na društvenim mrežama" za predsedničke izbore poručio da pobeđuju i dalje, napominjući da se pita šta će biti na pravim izborima. Ističe da se u Abu Dabiju sastao, pored ostalih, sa savetnicima… »

Nikolić predložio Vladi da 25. novembar bude državni praznik

RTS 28.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je Vladi Srbije Predlog dopune Zakona o državnim i drugim praznicima u Srbiji kako bi 25. novembar, Dan prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbije, postao državni praznik, saopšteno je iz kabineta… »

"Ukoliko ulazi u kampanju, neprimereno da Janković obavlja funkciju ombudsmana"

RTS 28.11.2016
Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović ocenila je da nije primereno da Saša Janković obavlja funkciju zaštitnika građana ako ulazi u kampanju za predsedničke izbore. "Kada slušam Jankovića, čini mi se da opozicija ima najmanje deset zajedničkih… »

Utvrđena lista kandidata za REM

RTS 28.11.2016
Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje utvrdio je listu kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) koje su predložili univerziteti akreditovani u Srbiji i udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja… »

Skot: Srbija nije obavezna da bude članica NATO

RTS 28.11.2016
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot kaže da NATO nikada nije vršila pritisak ni na jednu zemlju da postane član te alijanse. NATO poštuje stav Srbije i to niko ne dovodi u pitanje, rekao je Skot. Kada se govori o odnosima Srbije i NATO-a treba prvo da… »

Dijalog u Briselu, Priština ne želi da razgovara o ZSO

RTS 28.11.2016
U Briselu su nastavljeni razgovori Beograda i Prištine o primeni sporazuma o pravosuđu, slobodi kretanja i telekomunikacijama. Delegacija Beograda koju predvodi direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najavila je da će pokrenuti i pitanje ZSO, ali… »

Vulin na svečanom ispraćaju Fidela Kastra

RTS 28.11.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, predvodiće u ime Vlade Srbije delegaciju koja će sutra u Havani prisustvovati svečanom ispraćaju posmrtnih ostataka bivšeg predsednika Republike Kube, Fidela Kastra… »

Molotovljevim koktelom na turski konzulat u Prizrenu

RTS 28.11.2016
Kosovska policija je uhapsila pet osoba zbog napada na turski konzulat u Prizrenu. Motivi za ovaj napad još nisu poznati, javljaju prištinski mediji. Pet osoba je uhapšeno pod optužbom da su u ponedeljak rano izjutra bacili Molotovljev koktel na… »

Delegacija Pokrajinske vlade u poseti UAE

RTS 28.11.2016
Premijer Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji predvodi delegaciju AP Vojvodine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, posetila je Ministarstvo ekonomije u Abu Dabiju gde ih je primio zamenik ministra Abudal Ahmed Al Saleh. Nakon tog susreta Mirović se sastao… »