Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 28.11.2016

Kragujevac prvi po popisu nelegalnih objekata

RTS 28.11.2016
Rok koji su lokalne samouprave imale da popišu nelegalne objekte na svojoj teritoriji istekao je juče. Sa 40.000 evidentiranih nelegalno izgrađenih objekata Kragujevac je prvi, najuspešnije je obavio popis u Srbiji. Iako je rok istekao popisivači… »

Zlatnik za stohiljaditog putnika na niškom aerodromu

RTS 28.11.2016
Miljana Todorović iz Leskovca koja je na niški aerodrom doputovala iz Ajndhovena dobila je zlatnik sa likom cara Konstantina, jer je 100.000 putnik od početka godine na niškom aerodromu Konstantin Veliki. Zlatnik sa likom cara Konstantina dobila je… »

Napreduje izgradnja novog zatvora u Pančevu

RTS 28.11.2016
Prošlo je šest meseci od postavljanja kamena temeljca za novi zatvor koji se gradi u Pančevu. Utvrđena dinamika radova se poštuje, neće biti pauze ni u zimskom peridou, a sve će biti završeno do kraja sledeće godine. Tada će se zatvoriti i stari… »

Takmičenje u streljaštvu za mlađe kategorije

RTS 28.11.2016
Tokom proteklog vikenda u Smederevu je organizovno Drugo međunarodno takmičenje u streljaštvu za mlađe kategorije. Na ovogodišnjem turniru bilo je više od 270 nastupa što domaćih što stranih učesnika koji su došli iz devet zemalja. Prošle… »

Nova kuća za meštanina sela Lesnici kod Trgovišta

RTS 28.11.2016
U Lesnici kod Trgovišta pre dva meseca, od udara groma izgorela je kuća meštaninu Draganu Milkoviću. Lokalna samouprava i donatori obezbedili su sredstva, sagradili novu kuću i opremiće je. Na temeljima zgarišta, sagrađena je nova kuća od 45… »

Premijera "Malog princa" u Požarevcu

RTS 28.11.2016
Požarevačko amatersko pozorište "Milivoje Živanović" premijerno je odigralo predstavu "Mali princ" po poznatoj priči Antoana de Sent Egziperija. Predstavu, odigranu pred prepunom velikom salom požarevačkog Centra za kulturu, obogatili su sjajni… »

Reagovanje u vanrednim situacijama

RTS 28.11.2016
Pošto je opština Dimitrovgrad, na samoj granici sa Bugarskom i na migranskoj ruti, tamo je u toku trodnevni seminar o reagovanju u vanrednim situacijama. Stručnjaci svih oblasti obučavaju predstavnike lokalnih organizacija kako da reaguju u vanrednim… »

Festival Omladinskih scena Srbije

RTS 28.11.2016
U Beloj Palanci se do 3. decembra, održava osmi festival Omladinskih scena Srbije. u takmičarskom delu učestvuje devet amaterskih pozorišta. Odluke o nagradama doneće žiri u sastavu: Aljoša Vučković, Ana Sofrenović i Aleksandra Janković. Puna… »

Radovi sa izložbe u Sićevu predstavljeni u Nišu

RTS 28.11.2016
Učesnici likovne kolonije u Sićevu, predstavili su svoje radove sa ovogodišnje kolonije, na izložbi koja je otvorena u Paviljonu u Tvrđavi. Izložene su slike 12 umetnika iz Srbije, Rumunije, Japana, Meksika, Francuske i Litvanije, koji su u… »

Nišlije nezadovoljne radom pauka i Parking servisa

RTS 28.11.2016
Nakon čestih pritužbi Nišlija na rad pauka i Parking servisa, oglasila se Policijska uprava u tom gradu, koja potvrđuje navode da policijski službenici koji kontrolišu mirujući saobraćaj, ne obilaze teren sa radnicima Parking servisa, niti… »