Izvor: RTS/Svet arhiva vesti 28.11.2016

Tramp pobedio i u Mičigenu

RTS 28.11.2016
Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp osvojio je 16 elektorskih glasova u Mičigenu. Izborna komisija te savezne države potvrdila je, tri nedelje posle izbora, da je Donald Tramp pobedio u Mičigenu sa 10.704 glasova više od svoje demokratske rivalke… »

Moskva: Sirijska vojska zauzela skoro polovinu Alepa

RTS 28.11.2016
Prorežimske snage su zauzele ključni deo istočnog Alepa, područje pod kontrolom pobunjenika, javile su državna televizija i sirijska nevladina Opservatorija za ljudska prava. Sirijska vojska je od pobunjenika povratila četvrti Sahur, Hajdarije i… »

Otpušteni akademici u Kremlju, FSB-u, ministarstvima

RTS 28.11.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin razrešio je dužnosti jedan broj činovnika predsedničke administracije, Federalne službe bezbednosti, Ministarstva odbrane i MUP-a, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Svi su oni akademici, ili dopisni članovi… »

Tramp: Poništiću američki dogovor sa Kubom

RTS 28.11.2016
Ako Havana ne bude učinila ustupke po pitanju ljudskih prava, poništiću dogovor SAD sa Kubom, zapretio je novoizabrani američki predsednik Donald Tramp. Bela kuća brani politiku otvaranja prema Kubi. "Ako Kuba nije voljna da napravi bolji sporazum za… »

Holandija i Belgija razmenile deo teritorija

RTS 28.11.2016
Uz prisustvo članova svojih kraljevskih porodica, Holandija i Belgija su potpisale sporazum o razmeni dela teritorije, navodi AP. Dve susedne zemlje su jedna drugoj prepisale male parcele koje su im bile smetnja u praktičnom smislu. Belgija je odustala… »

Detonirana bomba u blizini ambasade SAD u Manili

RTS 28.11.2016
Policija je detonirala improvizovanu bombu postavljenu u blizini ambasade SAD u Manili na Filipinima, a šef policije Ronald de la Rosa je rekao da je to bio pokušaj terorizma. Šef policije je na konferenciji za novinare naveo da iza incidenta verovatno… »

Duterte: Još nismo spremni za nove vojne saveze

RTS 28.11.2016
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte izjavio je da Filipini još nisu spremni za nove vojne saveze, ali da će zbog neslaganja sa SAD sarađivati sa Rusijom i Kinom u cilju stvaranja mirnijeg sveta. "Mi sada ne možemo u vojni sporazum zbog dogovora koji… »

Zemljotres u Nepalu

RTS 28.11.2016
Zemljotres jačine 5,6 jedinica Rihterove skale pogodio je Nepal. Epicentar je bio u blizini Mont Everesta, oko 150 kilometara severoistočno od Katmandua, saopštio je Američki seizmološki centar. Izveštaja o eventualnim žrtvama i šteti još nema… »

Pucnjava na univerzitetu u Ohaju, sumnja na terorizam

RTS 28.11.2016
Najmanje devet osoba je povređeno u pucnjavi na državnom univerzitetu u Ohaju, saopštili su zvaničnici. Ubijen osumnjičeni za napad. Policija sumnja na terorizam. Zvaničnici su saopštili da je ubijen dvadesetogodišnji mladić osumnjičen za… »

Tajni plan u slučaju da Erdogan pusti izbeglice?

RTS 28.11.2016
Evropske zemlje skovale su tajni plan kako da ograde severni deo kontinenta u slučaju da Turska pretoči u stvarnost pretnju da će otvoriti kapije za milione izbeglica, piše britanski "Ekspres". Države centralne Evrope i Balkana su u najvišem stepenu… »