Izvor: RTV arhiva vesti 28.11.2016

Nikolić se upisao u knjigu žalosti

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upisao se danas u knjigu žalosti u ambasadi Kube u Srbiji, povodom smrti lidera kubanske revolucije Fidela Kastra, i istakao da je važno da ideje kojima je oslobađao i na kojima je vodio tu državu ostanu… »

Vučić: Biće formiran nacionalni savet za konkurentnost

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je najavio da će Vlada Srbije zajedno sa Savetom stranih investitora formirati nacionalni savet za konkurentnost, kako bi država bila privlačnija za investiranje. On je na predstavljanju "Bela knjige"… »

Policija proverava poslovanje EPS-a

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Na osnovu nalaza Unutrašnje kontrole, policija proverava poslovanje EPS Snabdevanje u prethodnom periodu, saznaje Tanjug. Prema pisanju lista Blica, Elektroprivreda Srbije opljačkana je za više desetina miliona evra, zbog čega je v.d… »

Rasprava o smeni Martinovića, bez kvoruma za odluku

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Članovi Administrativnog odbora iz redova opozicije održali su danas sednicu tog skupštinskog tela, uprkos tome što nije bio prisutan nijedan poslanik vladajuće koalicije niti predsednik Odbora Aleksandar Martinović iz Srpske napredne… »

Tramp osvojio 16 elektorskih glasova u Mičigenu

RTV 28.11.2016
VAŠINGTON - Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp osvojio je 16 elektorskih glasova u Mičigenu. Izborna komisija te savezne države potvrdila je, tri nedelje posle izbora, da je Donald Tramp pobedio u Mičigenu za 10.704 glasova više od svoje… »

Dinar ojačao 0,1 odsto

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Dinar će danas ojačati za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 123,2784 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti slabiji za 0,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti… »

"Na društvenim mrežama već su svi predsednici"

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je "kandidatima na društvenim mrežama" za predsedničke izbore poručio da pobeđuju i dalje, napominjući da se pita šta će biti na pravim izborima. "Jedno 50 tih tipova i zlatnih medalja nek osvoje po… »

Crna Gora izabrala novu Vladu

RTV 28.11.2016
PODGORICA - Skupština Crne Gore izabrala je danas glasovima vladajućih partija novu vladu na čijem je čelu doskorašnji potpredsednik vlade i dugogodišnji šef tajne policije Duško Marković. Za novu vladu i njen program glasalo je 41 od 81… »

Nemački mediji brinu zbog izbora Fijona

RTV 28.11.2016
PARIZ, BERLIN - Nemačka je zabrinuta zbog izbora bivšeg premijera Fransoe Fijona za kandidata republikanaca za predsednika Francuske, jer se zalaže za bliže odnose sa Moskvom, prenose mediji u toj zemlji, dok ruski mediji pozdravljaju njegovu pobedu… »

Nikolić predložio Vladi da 25. novembar bude državni praznik

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je Vladi Srbije Predlog dopune Zakona o državnim i drugim praznicima u Srbiji kako bi 25. novembar, Dan prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbije postao državni praznik, saopšteno je danas iz… »