Izvor: RTV/Ekonomija arhiva vesti 28.11.2016

Vučić: Biće formiran nacionalni savet za konkurentnost

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je najavio da će Vlada Srbije zajedno sa Savetom stranih investitora formirati nacionalni savet za konkurentnost, kako bi država bila privlačnija za investiranje. On je na predstavljanju "Bela knjige"… »

Dinar ojačao 0,1 odsto

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Dinar će danas ojačati za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 123,2784 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti slabiji za 0,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti… »

EIB: Srbija ostvarila dobre ekonomske rezultate

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Potpredsednik Evropske investicione banke Dario Skanapijeko ocenio je danas da je Vlada Srbije postigla izuzetno dobre ekonomske rezultate i izrazio spremnost te banke da pruži punu podršku daljem procesu reformi u Srbiji, saopštila je Vlada… »

Vujović: Cilj smanjenje sive ekonomije na 15 odsto

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je danas da Ministarstvo finansija priprema reformu Poreske uprave i Carine i da će se raditi na suzbijanju sive ekonomije. "Planiramo da sivu ekonomiju sa 30-40 odsto koliko se (njen udeo u… »

Premijer: Iscepao sam predloge ministarstava za budžet

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi predlog budžeta za 2017. trebalo da prođe na Vladi u toku ove nedelje. Vučić je istakao i da je sve predloge ministarstava za budžet "pocepao i vratio im na ponovnu izradu", jer nije… »

Mihajlova: Period političke i ekonomske stabilnosti

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Predsednica Saveta stranih investitora (FIC) Jana Mihajlova izjavila je danas da Srbija prolazi kroz period političke i ekonomske stabilnosti, što je dobra osnova za stabilni razvoj ekonomije, te da je potrebno da se nastave reforme kako bi… »

"Gašenje velikih gubitaša izazvalo bi socijalne i političke probleme"

RTV 28.11.2016
BEOGRAD - Ministar privrede Goran Knežević uveren je da je optimizam premijera Aleksandra Vučića da Srbiji "sledi zlatno doba", utemeljen, jer, kako je ocenio, "prošli smo fazu stablizacije, finansijske konsolidacije i sređivanja državne kase i… »

U Poljskoj se zemlja ne kupuje

RTV 28.11.2016
VARŠAVA - U Poljskoj teško ćete moći da kupite plodnu zemlju, zato se gazdinstva nasleđuju, a posao u agraru posebno među mladima visoko je cenjen. Evo šta smo još zabeležili na međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Nadaždinu. Proizvodnja i… »