Izvor: SEEbiz arhiva vesti 28.11.2016

Nikolić: Ne mogu se na vojsci prelamati mere štednje

SEEbiz 28.11.2016
BEOGRAD - Vojska je stub svih politika, ne samo bezbednosti, već i ekonomske politike i ne mogu se na njoj prelamati mere kojima bi se dokazalo da može dovoljno da se uštedi, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić. "Ko ne želi svoju… »

Mihajlova: Dobri rezultati osnov za visoka buduća očekivanja

SEEbiz 28.11.2016
BEOGRAD - Između dva izdanja Bele knjige, Vlada Srbije uspela je da sprovede fiskalnu konsolidaciju i omogući dobre ekonomske parametre koji daju osnov za visoka očekivanja za budućnost, izjavila je danas predsednica Saveta stranih investitora (FIC)… »

Policija proverava poslovanje EPS-a na osnovu nalaza unutrašnje kontrole

SEEbiz 28.11.2016
BEOGRAD - Na osnovu nalaza Unutrašnje kontrole, policija proverava poslovanje EPS Snabdevanje u prethodnom periodu, saznaje Tanjug. Prema pisanju lista Blica, Elektroprivreda Srbije opljačkana je za više desetina miliona evra, zbog čega je v.d… »

Trump optužuje za "ozbiljne izborne prijevare" na američkim izborima

SEEbiz 28.11.2016
WASHINGTON - Izabrani američki predsjednik Donald Trump rekao je u nedjelju da su "milijuni ljudi" ilegalno glasali na američkim predsjedničkim izborima te da bi, da to nije tako, njegova pobjeda bila čak i veća. Svoju tvrdnju Trump nije potkrijepio… »

Beogradska berza: Indeksi porasli, obveznice podigle promet

SEEbiz 28.11.2016
BEOGRAD - Početak sedmice doneo je rast tržišta i solidan promet zahvaljujući državnim obveznicama. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 249,3 miliona RSD (2 miliona EUR), dok je indeks Belex15 porastao pola procenta na 692,3 poena… »

Azijska tržišta: Investitori oprezni, nafta i dolar u padu

SEEbiz 28.11.2016
TOKIO - Na većini azijskih burzi cijene su dionica u ponedjeljak porasle, no trguje se oprezno zbog oštrog pada cijena nafte, a pod pritiskom je i američka valuta. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks oko 7,00 sati bio na gubitku 0,3 posto, a za toliko… »

Cijene nafte ispod 48 dolara, čeka se sastanak OPEC-a

SEEbiz 28.11.2016
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima ispod razine od 48 dolara u očekivanju ovotjednog sastanka na kojem bi ključni proizvođači trebali dogovoriti smanjenje proizvodnje. Na londonskom je tržištu cijena… »

Uprava Samsunga razmatrat će podjelu kompanije

SEEbiz 28.11.2016
SEUL - Južnokorejski elektronički div Samsung razmatra razdvajanje kompanije na dva dijela, objavio je korejski dnevni list Seoul Economic Daily u ponedjeljak, pozivajući se na neimenovane izvore. Razdvajanje je predložio američki hedge fond Elliott… »

Oppenheimer: Za Apple i iPhone počinju crni dani

SEEbiz 28.11.2016
LONDON - Analitička kuća Oppenheimer smatra kako po Apple i njihov iPhone uskoro počinju crni dani, od kojih se neće godinama oporaviti. Naime, navedena tvrtka smatra kako će potražnja za novim iPhoneima doseći svoj vrhunac iduće godine te kako… »

Svaki peti nezaposleni u EU našao posao u drugom kvartalu

SEEbiz 28.11.2016
LUXEMBOURG - Svaki peti nezaposleni u Europskoj uniji našao je posao u drugom tromjesečju, pokazuju podaci europskog statističkog ureda, sugerirajući da je tempo zapošljavanja ponovo blago ojačao do sredine godine. U drugom je tromjesečju posao… »