Izvor: SEEbiz/Ekonomija arhiva vesti 28.11.2016

Mihajlova: Dobri rezultati osnov za visoka buduća očekivanja

SEEbiz 28.11.2016
BEOGRAD - Između dva izdanja Bele knjige, Vlada Srbije uspela je da sprovede fiskalnu konsolidaciju i omogući dobre ekonomske parametre koji daju osnov za visoka očekivanja za budućnost, izjavila je danas predsednica Saveta stranih investitora (FIC)… »

Beogradska berza: Indeksi porasli, obveznice podigle promet

SEEbiz 28.11.2016
BEOGRAD - Početak sedmice doneo je rast tržišta i solidan promet zahvaljujući državnim obveznicama. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 249,3 miliona RSD (2 miliona EUR), dok je indeks Belex15 porastao pola procenta na 692,3 poena… »

Azijska tržišta: Investitori oprezni, nafta i dolar u padu

SEEbiz 28.11.2016
TOKIO - Na većini azijskih burzi cijene su dionica u ponedjeljak porasle, no trguje se oprezno zbog oštrog pada cijena nafte, a pod pritiskom je i američka valuta. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks oko 7,00 sati bio na gubitku 0,3 posto, a za toliko… »

Cijene nafte ispod 48 dolara, čeka se sastanak OPEC-a

SEEbiz 28.11.2016
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima ispod razine od 48 dolara u očekivanju ovotjednog sastanka na kojem bi ključni proizvođači trebali dogovoriti smanjenje proizvodnje. Na londonskom je tržištu cijena… »

Uprava Samsunga razmatrat će podjelu kompanije

SEEbiz 28.11.2016
SEUL - Južnokorejski elektronički div Samsung razmatra razdvajanje kompanije na dva dijela, objavio je korejski dnevni list Seoul Economic Daily u ponedjeljak, pozivajući se na neimenovane izvore. Razdvajanje je predložio američki hedge fond Elliott… »

Oppenheimer: Za Apple i iPhone počinju crni dani

SEEbiz 28.11.2016
LONDON - Analitička kuća Oppenheimer smatra kako po Apple i njihov iPhone uskoro počinju crni dani, od kojih se neće godinama oporaviti. Naime, navedena tvrtka smatra kako će potražnja za novim iPhoneima doseći svoj vrhunac iduće godine te kako… »

Svaki peti nezaposleni u EU našao posao u drugom kvartalu

SEEbiz 28.11.2016
LUXEMBOURG - Svaki peti nezaposleni u Europskoj uniji našao je posao u drugom tromjesečju, pokazuju podaci europskog statističkog ureda, sugerirajući da je tempo zapošljavanja ponovo blago ojačao do sredine godine. U drugom je tromjesečju posao… »

Kina ulaže 36 milijardi dolara za željezničko povezivanje megagrada Jing-Jin-Jia

SEEbiz 28.11.2016
ŠANGAJ - Kina je odobrila sredstva u visini od 36 milijardi američkih dolara za poboljšanje željezničkih veza između glavnoga grada Pekinga, lučkoga grada Tianjina i susjedne pokrajine Hebei, u sklopu plana povezivanja triju područja u megagrad… »

Knežević: Privatizacija gotova do kraja mandata vlade

SEEbiz 28.11.2016
BEOGRAD - Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da se očekuje da proces privatizacije u Srbiji, koji obuhvata i 11 velikih strateških preduzeća, bude završen do kraja mandata ove vlade. Knežević je najavio i da će do sredine decembra… »

Mihajlović: Puno zainteresovanih za Fruškogorski koridor

SEEbiz 28.11.2016
BEOGRAD - Za gradnju Fruškogorskog koridora od Novog Sada do Rume, sa tunelom kroz Frušku goru, ima puno zainteresovanih, a i Mađarska želi da učestvuje u finansiranju, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i… »