Izvor: Studio B arhiva vesti 28.11.2016

Crna Gora dobila novu vladu

Studio B 28.11.2016
Crna Gora dobila novu vladu, premijer Duško Marković. Skupština Crne Gore izabrala je danas glasovima vladajućih partija novu vladu na čijem je čelu doskorašnji potpredsednik vlade i dugogodišnji šef tajne policije Duško Marković. Za novu vladu… »

Plavi orkestar i Bajaga sa Beograđanima za Novu godinu

Studio B 28.11.2016
Beograđani i gosti srpske prestonice Novu godinu, 31. januara, dočekaće na otvorenom uz Plavi orkestar i Bajagu na Trgu Nikole Pašića, a noć pre na istom mestu nastupiće Bijelo dugme i Aca Lukas, najavio je gradski menadžer Goran Vesić. Prema… »

Odredjen pritvor Azri Bašić

Studio B 28.11.2016
Sud Bosne i Hercegovine odredio je pritvor Azri Bašić, osumnjičenoj da je počinila ratni zločin tokom rata u BiH. Sud BiH je prihvatio predlog Tužilaštva BiH i doneo rešenje kojim se osumnjičenoj Azri Bašić odredjuje pritvor koji može trajati… »

Haradinajev klan švercuje oružje kroz Srbiju

Studio B 28.11.2016
Nekadašnji komandant OVK i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinak vodi jedan od najjačih kriminalih klanova na Kosovu, a za šverc oružja godinama koristi put kroz Srbiju i naše građane koje debelo plaća, piše Blic. Prema navodima lista, šverc… »

Cerar: Slovenija bi mogla da bude most između SAD i Rusije

Studio B 28.11.2016
Premijer Slovenije Miro Cerar izjavio je da bi ta zemlja, u kojoj je rođena i odrasla buduća prva dama SAD Melanija Tramp, mogla da postane most između dve supersile – SAD i Rusije – kada Melanijin suprug, Donald Tramp, preuzme dužnost američkog… »

Mali i Čepurin o kulturnoj i turističkoj saradnji Beograda i Moskve

Studio B 28.11.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, sa kojim je razgovarao o učešću Beograda na predstojećem Božićnom festivalu u Moskvi, kao i o manifestaciji „Dani Beograda u… »

Sednica Skupštine grada u sredu, 30. novembra

Studio B 28.11.2016
Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za sredu, 30. novembar, sednicu gradskog parlamenta, koja će se održati u 10 časova u zgradi na Trgu Nikole Pašića. Pred odbornicima će se naći Predlog odluke o utvrđivanju prosečnih… »

Uhapšeno četvoro zbog otmice u Kumodraškoj

Studio B 28.11.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu efikasnom akcijom uhapsili su četiri osobe za koje se sumnja da su danas, u Kumodraškoj ulici, uz upotrebu fizičke snage 32-godišnjeg muškarca na silu ubacili u automobil i odvezli u nepoznatom… »

Uskoro počinje uređenje 35 fasada u centru grada

Studio B 28.11.2016
Uskoro počinju radovi na 35 fasada u centru grada, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali prilikom obilaska radova na fasadama u Karađorđevoj ulici. Javna nabavka za 35 fasada je završena i radovi na njima će uskoro početi, čime grad… »

Na Vračaru tabla u čast profesora Mihaila Đurića

Studio B 28.11.2016
Na zgradi u Ulici Ivana Đaje 1 na Vračaru danas je otkrivena tabla u čast Mihaila Đurića, istaknutog srpskog filozofa i sociologa, kao i profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. „Kao pravi filozof i sociolog, Mihailo Đurić je 70-ih… »