Izvor: Studio B arhiva vesti 28.11.2016

Prvi komercijalni let iz SAD do Havane posle 50 godina

Studio B 28.11.2016
Američka avio – kompanija „Amerikan erlajns“ danas je obavila direktan let iz SAD do Havane, što je prvi komercijalni let do glavnog grada Kube posle više od 50 godina. Avion „Amerikan erlajnsa“ poleteo je iz Majamija u 07:30 časova ujutru… »

Nemački mediji brinu zbog izbora Fijona, ruski pozdravljaju

Studio B 28.11.2016
Nemačka je zabrinuta zbog izbora bivšeg premijera Fransoe Fijona za kandidata republikanaca za predsednika Francuske, jer se zalaže za bliže odnose sa Moskvom, prenose mediji u toj zemlji, dok ruski mediji pozdravljaju njegovu pobedu na… »

Tajni plan u slučaju da Erdogan pusti izbeglice?

Studio B 28.11.2016
Evropske zemlje skovale su tajni plan kako da ograde severni deo kontinenta u slučaju da Turska pretoči u stvarnost pretnju da će otvoriti kapije za milione izbeglica, piše britanski „Ekspres“. Države centralne Evrope i Balkana su u najvišem… »

Cilj – smanjenje sive ekonomije na 15 odsto

Studio B 28.11.2016
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je danas da Ministarstvo finansija priprema reformu Poreske uprave i Carine i da će se raditi na suzbijanju sive ekonomije. „Planiramo da sivu ekonomiju sa 30-40 odsto koliko se (njen udeo u ekonomiji)… »

Odbor utvrdio kandidate za članove Saveta REM

Studio B 28.11.2016
Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje utvrdio je danas listu kandidata za članove Saveta REM-a koje su predložili univerziteti akreditovani u Srbiji, i koje su predložila udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i… »

Poreski prihodi u 2016. povećani 60 mlrd dinara

Studio B 28.11.2016
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da je poreska uprava kakva jeste ostvarila dobre rezultate i da su u dosadašnjem delu godine poreski prihodi povećani za gotovo 60 milijardi dinara, što je 4,0 odsto ukupnih poreza. Vujović je, u… »

„Električni orgazam“ objavio snimke sa koncerta u DOB-u

Studio B 28.11.2016
Bend „Električni orgazam“ objavio je na svom „Jutjub“ kanalu snimak jednog od dva koncerta u Domu omladine Beograda, kojima je prošlog decembra proslavljao 35 godina postojanja. Publika može da vidi delove koncerta na kojima su gostovali… »

Policija proverava poslovanje EPS-a na osnovu nalaza unutrašnje kontrole

Studio B 28.11.2016
Pripadnici policije ušli su u Elektroprivredu Srbije, gde proveravaju poslovanje ovog preduzeća, saznaje Tanjug. Prema pisanju lista Blica, Elektroprivreda Srbije opljačkana je za više desetina miliona evra, zbog čega je v.d direktor EPS Milorad… »

Na Ekonomijadi na Zlatiboru predstavljen rad Saveta za zapošljavanje Grada Beograda

Studio B 28.11.2016
Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je na konferenciji studenata ekonomije, Ekonomijadi na Zlatiboru, predstavio projekte Saveta za zapošljavanje Grada Beograda, kao i aktivne mere uključivanja mladih u kreiranje gradskih politika kada je u… »

Budžet za 2017. sutra na vladi

Studio B 28.11.2016
Budžet za 2017. naći će se sutra pred Vladom Srbije, saznaje Tanjug. Bužet bi, prema zakonu, trebalo da bude donet do 15. decembra, ali, kako je ranije kazao ministar finansija Dušan Vujović to bi moglo da bude i ranije, zavisno od dinamike rada… »