Izvor: Večernje novosti/Ekonomija arhiva vesti 28.11.2016

Evropska investiciona banka: Srbija ostvarila dobre ekonomske rezultate

Večernje novosti 28.11.2016
Potpredsednik EIB Dario Skanapijeko ocenio je da je Vlada Srbije postigla izuzetno dobre ekonomske rezultate i izrazio spremnost te banke da pruži punu podršku daljem procesu reformi. BEOGRAD - Potpredsednik Evropske investicione banke Dario Skanapijeko… »

Mihajlova: Ekonomska stabilnost važna za investitore

Večernje novosti 28.11.2016
Predsednica Saveta stranih investitora (FIC) Jana Mihajlova izjavila je danas da je potrebno da Srbija nastavi reforme kako bi postala privlačnija za investitore. Predsednica Saveta stranih investitora (FIC) Jana Mihajlova izjavila je danas da je… »

Smanjenje poreza i doprinosa: Manji nameti, veće zarade

Večernje novosti 28.11.2016
Država poslodavcima obećava smanjenje poreza i doprinosa već od 2017. U vladine fondove od svake plate 50, umesto 65 osto. DRŽAVA bi konačno mogla da se odrekne dela svog parčeta "kolača" u zaradama. Vlada od sledeće godine najavljuje manje poreze… »

Poleteo prvi let iz Majamija za Havanu u poslednjih 50 godina

Večernje novosti 28.11.2016
Samo tri dana posle smrti nekadašnjeg kubanskog lidera i oca Kubanske revolucije Fidela Kastra, uspostavljena je prva regularna avionska linija iz Majamija za kubansku prestonicu Havanu - nakon više od pola veka. MAJAMI - Samo tri dana posle smrti… »

Od EU i EIB za inovacije 24 milijarde evra kredita

Večernje novosti 28.11.2016
Evropska unija i Evropska investiciona banka će udvostručiti podršku istraživanjima i inovacijama, tako da će do 2020. godine inovativnim preduzećima u Evropi i na Zapadnom Balkanu staviti na raspolaganje 24 milijarde evra kredita. BEOGRAD, -… »

Samo 6 dinarskih kredita za stan

Večernje novosti 28.11.2016
Većina građana se i dalje radije zadužuje u evrima kada odluči da kupi neku nekretninu. Kamate na domaću valutu veće i menjaju se tokom otplate. BANKE su smanjile kamate na stambene kredite u dinarima ispod pet odsto, ali građani se i dalje… »