Kultura arhiva vesti 28.11.2016

Izabrani predsednik, ambasadori i konzuli "Pesničke republike"

Blic 28.11.2016
Sto dvadeset pesnika iz 43 grada Srbije i regiona, koji su proteklog vikenda na maternjem jeziku čitali svoje stihove u „Banatskom kulturnom centru“ u Novom Miloševu, postali su članovi novoosnovane „Pesničke republike“. Za predsednika je… »

Počinju Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

B92 28.11.2016
Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, 47. po redu, počinju 29. novembra i trajaće do 1.decembra. Ovogodišnji domaćin je Malo pozorište "Duško Radović", a predstave će se igrati i u Pozorištu lutaka "Pinokio". Na programu će biti deset… »

Aplauzi za ekipu "Stada" u bioskopu Cineplexx Niš

Press 28.11.2016
Ekipa filma „Stado“ pozdravila je publiku u prepunoj sali bioskopa Cineplexx Niš u STOP SHOP ritejl parku na subotnjoj, specijalnoj projekciji, koja je zbog velikog interesovanja održana i u dodatnom terminu. Foto:B92.net Producent, reditelj i… »

Konča Buika: Sa životom se treba suočiti sa osmehom

Press 28.11.2016
Svetski poznata španska pevačica Konča Buika održaće večeras koncert u Sava Centru, u okviru svetske turneje na kojoj promoviše aktuelni album "Vivir Sin Miedo" (2015). Foto:B92.net Tamnoputa "kraljica flamenka" autorka je devet od deset pesama na… »

Kina gradi filmski studio vredan dve milijarde dolara

Press 28.11.2016
Vlada Kine najavila je da planira izgradnju filmskog studija vrednog oko dve milijarde dolara, kao deo strategije te zemlje da proširi svoj uticaj u oblasti kulture. Foto:B92.net Studio u okrugu Čungking, na jugozapadu zemlje, imaće u svom sastavu… »

Između muzike i smrti

B92 28.11.2016
U novim razgovorima o književnosti govorne redakcije Forum 30. novembra u Maloj sali SKC u 19h biće analizirana knjiga Predraga Petrovića “Između Muzike i smrti”. O delu će razovarati Jovan Delić i Nemanja Karović, dok je urednik i… »

"I živeli su srećno...?": Deo priče kog nema u bajkama

Press 28.11.2016
Prethodnog vikenda pozorište lutaka Pinokio, otvorilo je večernju scenu i to premijerom predstave za odrasle - ''I živeli su srećno...?'', po tekstu Nine Horvat, a u režiji Ferida Karajice. Foto:B92.net Predstava se bavi modernim prinčevima, koji… »

"Plakat događaj" Zdravka Mićanovića u MPU

B92 28.11.2016
U Muzeju primenjene umetnosti, od 1. do 22. decembra biće priređena izložba posvećena stvaralaštvu Zdravka Mićanovića. Na izložbi "Plakat događaj" biće prikazana tri istovetna plakata, samo drugačijeg naziva - "Eksplozija/mrlja"… »

(Foto) Bred pit je definitivno preboleo anđelinu džoli: Ova glumica je njegova nova devojka

Kurir 28.11.2016
Otkako je telohranitelj Breda Pita nedavno otkrio da se glumac viđa sa jednom koleginicom, američki tabloidi na sve načine pokušavaju da saznaju ko je u pitanju. Potraga je završena, jer je izvor blizak glumcu otkrio o kome je reč. Kejt Hadson je… »

Danas uz "Blic" dodatak "Pop: & Kultura" Švajcarski umetnik, Bregovićev zet, odlučio da živi u Srbiji

Blic 28.11.2016
U novom broju kulturnog dodatka “Pop & Kultura”, koji utorkom poklanjamo uz “Blic”, možete pročitati: EKSKLUZIVNO: Marion Kotijar dolazi u Srbiju! Saznajemo: Francuska oskarovka stiže u našu zemlju. Mladi švajcarski umetnik, zet Gorana… »