Politika arhiva vesti 28.11.2016

Još jedna burna sednica Administrativnog odbora

RTS 28.11.2016
U Skupštini ponovo incidenti. Opozicija je, bez poslanika vladajuće većine, održala sednicu Administrativnog odbora na kojoj se raspravljalo o smeni predsednika tog tela Aleksandra Martinovića. U Srpskoj naprednoj stranci kažu da sednica nije ni… »

Vučić objasnio šta je radio u Abu Dabiju

Vesti online 28.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da se u Abu Dabiju sastao, pored ostalih, sa savetnicima američkog predsednika Donalda Trampa i poručio da očekuje da uskoro ostvari kontakt s njegovim kabinetom i samim predsednikom. Vučić je tako… »

Nikolić predložio novi praznik

Danas 28.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je Vladi Srbije predlog da 25. novembar, kada je na Velikoj narodnoj skupštini u Novom Sadu odlučeno da Vojvodina bude prisajedinjena Srbiji, bude proglašen za državni praznik. U obrazloženju predloga… »

Janković ne može da bude ombudsman ako...

Mondo 28.11.2016
Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da nije primereno da Saša Janković obavlja funkciju zaštitnika građana ako ulazi u kampanju za predsedničke izbore. Foto: youtube/printscreen "Kada slušam Jankovića, čini mi se da opozicija… »

Polovina vlade v. d.

Večernje novosti 28.11.2016
Čak 221 službenik još ima status vršioca dužnosti, ništa od konkursa. Privremene mandate imaju i Marko Đurić i Ksenija Milenković. NA više stotina različitih pozicija u vlasti, od direktora Vladinih kancelarija i direkcija, do pomoćnika… »

Skot: Srbija nije obavezna da bude članica NATO

B92 28.11.2016
Beograd -- Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot ponovio je da Srbija nije u obavezi da bude članica NATO. On je dodao da ta organizacija nikada nije vršila pritisak ni na jednu zemlju da postane član. Kada se govori o odnosima Srbije i NATO-a treba prvo… »

Liste kandidata za REM podelile poslanike

Politika 28.11.2016
Odbor za kulturu i informisanje utvrdio je juče listu kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), koje su predložili univerziteti akreditovani u Srbiji i udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i… »

Veleizdaja predsednika Nikolića - po LSV

RTV 28.11.2016
NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je odbacila uvrede koje je, kako je ocenila, zbog svog političkog ekstremizma i neukosti, još jednom demonstrirao odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić stavom o Crnoj Gori, koju je uvredio i… »

Đurić danas u Briselu: Nova runda dijaloga Beograda i Prištine

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić predvodiće danas u Briselu delegaciju Beograda u nastavku pregovaračkog procesa sa Prištinom. Teme ovonedeljnih razgovora u Briselu, koji će trajati do srede, biće primena postignutih… »

Vulin ide na Kubu, na Fidelovu sahranu

B92 28.11.2016
Beograd -- Ministar za rad Aleksandar Vulin predvodiće delegaciju Srbije koja će prisustvovati ispraćaju preminulog predsednika Kube Fidela Kastra, Vulin će sa delegacijom u utorak otputovati u Havanu i u 19.00 časova po lokalnom vremenu… »