Svet arhiva vesti 28.11.2016

Tramp osvojio 16 elektorskih glasova u Mičigenu

RTV 28.11.2016
VAŠINGTON - Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp osvojio je 16 elektorskih glasova u Mičigenu. Izborna komisija te savezne države potvrdila je, tri nedelje posle izbora, da je Donald Tramp pobedio u Mičigenu za 10.704 glasova više od svoje… »

Fijon: Ujediniću desnicu u pokuššaju da dođem na čelo zemlje

Blic 28.11.2016
Bivši francuski premijer Fransoa Fijon ocenio je da njegova pobeda na unutarstranačkim izborima desnog centra za predsedničkog kandidata predstavlja "poziv na akciju" i obećao da će ujediniti desnicu u svom nastojanju da postane budući lider… »

Vojska Sirije zauzela 40 odsto Alepa, gazi sve pred sobom

Vesti online 28.11.2016
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su snage sirijske vlade preuzele kontrolu nad skoro polovinom Alepa. Ministarstvo tvrdi da vladine snage drže pod kontrolom 12 naselja Alepa, što je oko 40 odsto tog sirijskog grada. Alepo je najveći grad u… »

Crna Gora dobila novu Vladu

Glas Amerike 28.11.2016
Skupština Crne Gore, bez prisustva poslanika opozicije, izabrala je danas novu crnogorsku vladu premijera Duška Markovića, koji je u uvodnom ekspozeu obećao da će njegov kabinet okončati put Crne Gore u NATO i zatvoriti sva poglavlja u pregovorima… »

Otpušteni akademici u Kremlju, FSB-u, ministarstvima

RTS 28.11.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin razrešio je dužnosti jedan broj činovnika predsedničke administracije, Federalne službe bezbednosti, Ministarstva odbrane i MUP-a, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Svi su oni akademici, ili dopisni članovi… »

Piloti Lufthanze nastavljaju štrajk u utorak i sredu

Radio 021 28.11.2016
Sindikat pilota nemačke avio-kompanije Lufthanza nastaviće nakon dvodnevne pauze u utorak i sredu štrajk, zahtevajući povećanje plata. Sindikat kabinskog osoblja saopštio je danas da će njegovi članovi na kratkim linijama biti u štrajku u utorak… »

Tramp zapretio: Poništiću američki dogovor s Kubom

Dnevnik 28.11.2016
VAŠINGTON: Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp zapretio je danas da će poništiti dogovor SAD sa Kubom, ako Havana ne bude učinila ustupke po pitanju ljudskih prava. "Ako Kuba nije voljna da napravi bolji sporazum za kubanski narod, kubanski… »

U Severnoj Koreji trodnevna žalost zbog smrti Fidela Kastra

Nova ekonomija 28.11.2016
U Severnoj Koreji je počela trodnevna žalost zbog smrti lidera kubanske revolucije Fidela Kastra. Kastro je umro u petak uveče u Havani u 91. godini. Zastave u toj zemlji spuštene su na pola koplja u znak poštovanja prema revolucionalnom lideru, a… »

Holandija i Belgija razmenile deo teritorija

RTS 28.11.2016
Uz prisustvo članova svojih kraljevskih porodica, Holandija i Belgija su potpisale sporazum o razmeni dela teritorije, navodi AP. Dve susedne zemlje su jedna drugoj prepisale male parcele koje su im bile smetnja u praktičnom smislu. Belgija je odustala… »

(Video) Planirali krvoproliće: Postavili bombu kraj ambasade SAD u Manili

Kurir 28.11.2016
MANILA - Policija je detonirala improvizovanu bombu postavljenu u blizini ambasade SAD u Manili na Filipinima, a šef policije Ronald de la Rosa rekao je da je to bio pokušaj terorizma. Šef policije na Filipinima Ronald de la Rosa je na konferenciji za… »