Svet arhiva vesti 28.11.2016

Tramp pobedio i u Mičigenu

Politika 28.11.2016
LANSING – Donald Tramp je pobedio na predsedničkim izborima i u Mičigenu, saopštila je danas izborna komisija te savezne države, koja je završila prebrojavanje glasova 20 dana nakon izbora. Mičigen je poslednja savezna država koja je proglasila… »

Fijon započeo kampanju posle pobede na stranačkim izborima

Glas Amerike 28.11.2016
Bivši francuski premijer Fransoa Fijon započeo je prvi dan predsedničke kampanje kao kandidat konzervativne, desničarske Republikanske stranke. Fijon je ubedljivo pobedio svog dugogodišnjeg rivala Alena Žipea, na prvim ikada održanim primarnim… »

AFP: Pala trećina Alepa, najteže od početka rata

B92 28.11.2016
Alep -- Sirijski pobunjenici izgubili su trećinu istočnog Alepa, a sirijska vojska se nada da će uskoro zauzeti taj grad, najvažniji bastion opozicionih snaga. Gubitak Alepa za takozvane "umerene pobunjenike" predstavlja najteži poraz od početka… »

CG dobila vladu bez Đukanovića

Danas 28.11.2016
Jednoglasnom podrškom, četrdeset jedan prisutni poslanik crnogorskog parlamenta izabrao je 41. Vladu Crne Gore. Novi premijer je Duško Marković. Za izbor Vlade i njenih članova glasali su poslanici Demokratske partije socijalista, Liberalne partije… »

Otpušteni svi akademici u Kremlju, MUP-u, FSB-u

B92 28.11.2016
Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin razrešio je dužnosti jedan broj činovnika predsedničke administracije, FSB, Ministarstva odbrane i MUP. To je potvrdio potparol Kremlja Dmitrij Peskov. Svi oni su bili akademici, ili dopisni članovi Ruske… »

Hoće 5 godina veće plate unazad - novi krug pakla

B92 28.11.2016
Berlin -- Sindikat pilota nemačke aviokompanije "Lufthanza" objavio je da će, posle dvodnevne pauze, ponovo štrajkovati u utorak i sredu. Kako je najavljeno, piloti koji lete na kratkim linijama štrajkovaće u utorak, a narednog dana će štrakovati… »

Tramp: Poništiću američki dogovor sa Kubom

RTS 28.11.2016
Ako Havana ne bude učinila ustupke po pitanju ljudskih prava, poništiću dogovor SAD sa Kubom, zapretio je novoizabrani američki predsednik Donald Tramp. Bela kuća brani politiku otvaranja prema Kubi. "Ako Kuba nije voljna da napravi bolji sporazum za… »

Kim naredio: Tri dana žalosti za herojem Kastrom

Press 28.11.2016
U Severnoj Koreji je počela trodnevna žalost zbog smrti lidera kubanske revolucije Fidela Kastra. Foto:B92.net Kastro je umro u petak uveče u Havani u 91. godini. Zastave u toj zemlji spuštene su na pola koplja u znak poštovanja prema revolucionalnom… »

Holandija i Belgija razmenile po deo teritorije

Gde investirati 28.11.2016
Uz prisustvo članova svojih kraljevskih porodica, Holandija i Belgija su potpisale sporazum o razmeni dela teritorije. Dve susedne zemlje su jedna drugoj prepisale male parcele koje su im bile smetnja u praktičnom smislu. Na krivudavoj reci Maas, koja… »

(Video) Planirali krvoproliće: Postavili bombu kraj ambasade SAD u Manili

Kurir 28.11.2016
MANILA - Policija je detonirala improvizovanu bombu postavljenu u blizini ambasade SAD u Manili na Filipinima, a šef policije Ronald de la Rosa rekao je da je to bio pokušaj terorizma. Šef policije na Filipinima Ronald de la Rosa je na konferenciji za… »