Nauka & Tehnologija arhiva vesti 28.11.2016

Samsung zanimljivom reklamom provocira Apple!

Nova energija 28.11.2016
Nova Samsungova reklama nasmejala je korisnike društvenih mreža, a posebno ljubitelje “Igre prestola.” Glavni lik reklame za Galaxy Tab S2 voljeni je Hodor, a većina gledaoca se složila kako Samsung ovom reklamom provocira glavnu konkurenciju… »

Sajber napad pogodio milion korisnika interneta u Nemačkoj

Press 28.11.2016
Oko 900.000 domaćinstava u Nemačkoj, korisnika operatera Dojče Telekom (Deutsche Telekom) suočavaju se od juče s problemima pristupa internetu zbog mogućeg sajber napada, saopštila je danas ta nemačka kompanija. foto: b92.net Teškoće povezivanja… »

Virusi vrebaju pri promeni profilne fotografije

N1 Info 28.11.2016
Promene fotografije na profilima na mrežama Facebook i Linkedin mogu "zaraziti" vaš kompjuter. "Endgadget" prenosi da, zbog sigurnosnih propusta vezanih za obradu slika, promena profilne fotografije na mrežama Facebook i Linkedin može dovesti vaš… »

Utvrđena lista kandidata za REM

Radio 021 28.11.2016
Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije utvrdio je danas listu kandidata za članove Saveta REM-a koje su predložili univerziteti akreditovani u Srbiji i koje su predložila udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i… »

Omiljena kombinacija TV kanala po znatno nižoj ceni

Blic 28.11.2016
Uživajte u omiljenim kanalima i pritom ostvarite dodatnu uštedu od 50% na mesečnu naknadu uz specijalno kombinovane Super i Premium TV pakete. Svoje slobodno vreme provodite tako što se opustite i u udobnosti svog doma gledate omiljeni TV program? mts… »

Kako je ugrožena gomila podataka Američke mornarice

Pravda 28.11.2016
Američka ratna mornarica je ovih dana otkrila kako je zahvaljujući jednom jedinom laptopu ugrožena privatnost čak 130 hiljada mornara. Da stvar bude gora, taj laptop nije ni u vlasništvu mornarice - već treće ugovorne strane. HPES (Hewlett-packard… »

iPhone 8 stiže sa bežičnim punjenjem?

Press 28.11.2016
Ming-Či Kuo iz analitičke kuće KGI Securities do sada je imao mnogo uspeha u prognoziranju Appleovih noviteta. Prema njegovoj prognozi, sledeću generaciju iPhonea, ili bolje rečeno - sve nadolazeće modele, Apple će opremiti mogućnošću bežičnog… »

Najkorisniji trik na internetu: Kako da u sekundi ispravite grešku koju ste napravili

Telegraf 28.11.2016
Slučajno zatvaranje taba u internet pretraživaču vam se svakog dana sigurno barem jednom desi, a evo kako da tu grešku ispravite u sekundi. Kada surfujemo internetom, veoma često se dešava da imamo otvoreno gomilu tabova i da slučajno zatvorimo… »

Unutrašnja kontrola EPS-a istražuje moguće pronevere

N1 Info 28.11.2016
Unutrašnja kontrola EPS-a je još pre tri nedelje pokrenula postupak kako bi se utvrdio razlog odlaska velikih i državnih EPS-ovih kupaca struje, nezvanično je potvrđeno za N1. Elektroprivreda Srbije izgubila je veliki broj strateških kupaca struje… »

Svetski šampioni u mts poslovnici u Novom Sadu

Mondo 28.11.2016
Svetski šampioni u basketu 3x3 bili su gosti mts poslovnice u Novom Sadu. U subotu, 26. novembra, gosti u mts poslovnici u Zmaj Jovinoj ulici, bili Ssu setski šampioni u basketu 3x3. Dva Marka, Dejan i Dušan su pored druženja sa našim korisnicima… »