Arhiva vesti 02.12.2016

Ekonomisti: Neizvesnost planiran rast od 3%

B92 02.12.2016
Profesor Ekonomskog fakulteta Ljubodrag Savić ocenio je da je pod najvećim znakom pitanja u budžetu za 2017. planirana stopa privrednog rasta od tri odsto. "Tako visoka stopa rasta BDP-a podrazumeva povećane prihode i olakšavanje održavanja vrlo… »

Srčana Zvezda pala u finišu!

Mondo 02.12.2016
Žalgiris u četvrtoj četvrtini iskoristio visinsku prednost i dužu klupu da odnese bodove iz Beograda. Simonović dobio petu ličnu u 28. minutu, potom ispao i Dangubić. Mitrović u timu, ali bez efekta. Dobro se Crvena zvezda nosila sa Žalgirisom… »

Opet ćemo na vanredne izbore - 3. put zaredom?

Mondo 02.12.2016
Beogradski mediji spekulišu da bi predsednički izbori mogli da budu održani 9. aprila, ali i da bi zajedno s njima mogli da budu održani i vanredni parlamentarni izbori. Foto: Thinkstock Rok je, zasad, samo nagađanje a ono što se zna je da bi, prema… »

Atanacković: Briše se sporni član o otkupu stanova

B92 02.12.2016
Beograd -- Sporni članovi Predloga zakona o stanovanju i održavanju zgrada koji se odnosi na pravo otkupa stanova u javnoj svojini biće izbrisani. To je izjavila pomoćnica ministarke saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Jovanka Atanacković… »

Violeta Petrović: U Juri sam radila kao rob

Danas 02.12.2016
U Juri "nisu bili svesni specifičnosti situacije" iako im je radnica uredno dostavljala doznake. Kompanija Jura će ponuditi novi ugovor o radu na šest meseci Violeti Petrović (41), samohranoj majci koju je predhodno ostavila bez posla uprkos tome što… »

Hamilton nije iznenađen Rozbergovom odlukom o povlačenju

Večernje novosti 02.12.2016
Trostruski svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je danas da ga nije iznenadila odluka klupskog kolege iz Mercedesa Nika Rozberga da završi karijeru. Trostruski svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je danas da ga nije iznenadila odluka… »

Morales: Utvrditi odgovornost za pad aviona

Blic 02.12.2016
Bolivija će preduzeti drastične mere kako bi se utvrdila odgovornost za avionsku nesreću u utorak u kojoj je poginula 71 osoba među kojima i fudbaleri brazilskog kluba Šapekoensea, izjavio je danas bolivijski predsednik Evo Morales. Bolivijske vlasti… »

Prava istina o istorijski niskom deficitu

Politika 02.12.2016
I premijer i ja smo govorili o predlozima budžeta koje je vlada uputila parlamentu na usvajanje, a ne o realizaciji, ovim rečima je ministar finansija komentarisao budžetski suficit ostvaren 2005. godine. Predlogom budžeta za 2017. godinu koji je… »

Nikolić: Cilj je da produžimo seriju bez poraza

Beta 02.12.2016
Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da je cilj njegove ekipe da produži seriju mečeva bez poraza do kraja polusezone, a istakao je i poštovanje za sledećeg rivala crno-belih, ivanjički Javor. Partizan je u seriji od 14 utakmica bez… »

Incko: RS zanemaruje Ustav kad joj odgovara

N1 Info 02.12.2016
Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko je rekao da ima utisak da su ključni organi vlasti u Republici Srpskoj pokazali spremnost da zanemare odluke institucija BiH i Ustav Republike Srpske onda kada im tako odgovara. Incko je to… »