Arhiva vesti 05.12.2016

Vujović: Budžet za nastavak ekonomskih reformi

RTS 05.12.2016
Narodni poslanici raspravljali su o budžetu za narednu godinu. Predlog najvažnijeg zakona u zemlji obrazložio je ministar finansija Dušan Vujović. Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je ovo najbolje krojen, a realno skrojen budžet koji smo… »

Han u Beogradu, potpisan ugovor vredan 80 miliona evra

RTS 05.12.2016
Sastanak sa komesarom Johanesom Hanom govori o našoj posvećenosti i želji da pripadamo društvu evropskih naroda i pokazuje da se Srbija nalazi na dobrom putu, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić nakon potpisivanja Finansijskog ugovora za… »

Renci zamoljen da ostane - još malo

Mondo 05.12.2016
Premijer Italije Mateo Renci podneo je ostavku predsedniku Serđu Matareli posle poraza na referendumu na kojem su se Italijani izjasnili protiv izmena Ustava. Pozvan da ostane, dok se ne donese, još malo. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia Italijanski… »

Jeste li videli šta je uradio Boriša Simanić?

Sportske.net 05.12.2016
Još jedna zanimljivost sa večerašnje utakmice u hali ''Aleksandar Nikolić''. Crvena zvezda mts je bez ikakvih problema savladala FMP sa 93:62, a konačno je, uz Ognjena Dobrića, veću minutažu dobio i Boriša Simanić. Mladi Zvezdin košarkaš… »

Moja prava su ozbiljno narušena: Radovan Karadžić uložio žalbu Haškom tribunalu

Srbija danas 05.12.2016
Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić uložio je danas žalbu Haškom tribunalu. Radovan Karadžić je uložio žalbu Haškom tribunalu na presudu kojom je osuđen na 40 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv… »

Tužilaštvo: Ratko Mladić ključni akter zločina

Politika 05.12.2016
Tužilaštvo Haškog tribunala je u završnoj reči na suđenju Ratku Mladiću, bivšem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, iznelo da je on bio ključni akter masakra nad muslimanima u Srebrenici i udruženog zločinačkog poduhvata sa… »

Vučić: Zvali me stranci da podržim DOS-ovskog kandidata

Beta 05.12.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti sačuvana stabilnost Srbije i da će se boriti do pobede na predstojećim izborima. "Ne znam da li će da postoji jedinstven DOS-ovski kandidat ili neće. Mogu samo da garantujem da… »

Šokantno svedočenje Bagzija: Legija naredio smaknuće Čede i ubica Ćuruvije

Večernje novosti 05.12.2016
Šokantno svedočenje Dejana Milenkovića Bagzija u postupku za ubistvo vlasnika "Dnevnog telegrafa". Osim Kuraka i Romića "zemunci" trebalo da uklone i Jovicu Stanišića, Čumeta... DUŠAN Spasojević je, po nalogu Legije, pripadnicima "zemunskog… »

Vals daje ostavku, ide na fotelju predsednika

Mondo 05.12.2016
Francuski premijer Manuel Vals objavio je danas kandidaturu za predsedničke izbore u Francuskoj 2017. godine, i zbog toga će podneti ostavku na mesto premijera. Foto: AP Photo/Thibault Camus "Kandidat sam za predsednika Republike", rekao je Vals u… »

Dinar oslabio prema evru, ojačao u odnosu na dolar

Gde investirati 05.12.2016
Dinar je oslabio 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za utorak iznosi 123,2355 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Na mesečnom nivou dinar je prema evru slabiji za 0,2 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine… »