Arhiva vesti 09.12.2016

Poslanici završili raspravu, sutra glasaju o budžetu

B92 09.12.2016
Beograd -- Skupština Srbije završila je raspravu o skoro 300 amandmana na predloženi budžet za narednu godinu, a o tom vladinom predlogu glasaće se sutra u 10 sati. Predloženim budžetom za 2017. godinu predviđeni su ukupni prihodi u iznosu od… »

Jeremić: Odazvaću se svakom pozivu državnih organa

Beta 09.12.2016
Predsednik Centra za medjunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić ocenio je u peak uveče da je za žaljenje činjenica da se tragedija poput smrti mladih gardista u kasarni u Topčideru zloupotrebljava u političke svrhe i dodao da će se… »

Objavljen snimak hapšenja posle ubistva VIDEO

B92 09.12.2016
MUP je objavio snimak hapšenja M.K. (54) iz Kruševca zbog sumnje da je ubio nevenčanu suprugu G.J. Policija je oslobodila i momka G.J., kog je osumnjičeni oteo. Oteti je bio u automobilu, a u vozilu je nađen i pištolj, za koji se sumnja da je njime… »

Vučić: Mi nemamo problem s hrvatskom robom

Beta 09.12.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je, povodom izvinjenja predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović što je deci u Dubrovniku delila čokolade proizvedene u Srbiji, izjavio da je srećan i ponosan što tako nešto nisu izgovorili ni on, ni… »

Prete nam razorni Zemljotresi: U opasnosti centralna Srbija!

Srbija danas 09.12.2016
Svakoga časa može da se dogodi jak potres kod nas, kaže Branko Dragićević iz Seizmološkog zavoda, nakon današnjeg potresa u Hrvatskoj. Region u poslednje vreme sve češće podrhtava, a poslednji u nizu zemljotresa, jačine 4,8 stepeni Rihterove… »

Srbija u Geteborgu, Đurićeva mašta o polufinalu

B92 09.12.2016
Ženska rukometna reprezentacija Srbije doputovala je u Geteborg za drugu fazu Evropskog prvenstva u Švedskoj. Srpkinje su odmah počele pripreme za mečeve sa Nemačkom, Holandijom i Francuskom. Naša selekcija prenela je tri boda iz prve faze, a prvo… »

Vučić: Nisam hteo da donesem Krašove bajadere

Vesti online 09.12.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da mu nije do trikova i da hrvatska roba normalno dolazi i prolazi u Srbiji bez ikakvih problema. Vučić je novinarima na Aerodromu "Nikola Tesla" rekao da će da prećuti komentare koji su se u Hrvatskoj mogli… »

Sigurno otvaranje dva poglavlja, u utorak će se znati za treće

RTS 09.12.2016
Gotovo je sigurno da će Srbija u utorak otvoriti još dva nova poglavlja – o javnim nabavkama i o nauci i istraživanju. Hrvatska, međutim, još nije dala saglasnost za pregovaračku poziciju za poglavlje 26, o kulturi i obrazovanju, javlja dopisnik… »

Nekoliko stotina muškaraca nestalo iz Alepa

B92 09.12.2016
Bejrut -- Nekoliko stotina muškaraca nestalo je pošto su iz istočnog dela Alepa koji pod kontrolom pobunjenika, prešli u deo tog grada koji kontroliše sirijska vojska. To je saopštila Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava. Portparol Rupert… »

Nova optužba: Više od hiljadu Rusa dopingovano!

Mondo 09.12.2016
"Ruski tim je oštetio Olimpijske igre u Londonu u neviđenim razmerama, u meri koja verovatno nikada neće biti potpuno utvrđena", jedna je od oštrih poruka profesora saradnika WADA-e. Foto: AP/Patrick Semansky, file Nova teška optužba na račun… »