Arhiva vesti 09.12.2016

Poslanici završili raspravu, sutra glasaju o budžetu

B92 09.12.2016
Beograd -- Skupština Srbije završila je raspravu o skoro 300 amandmana na predloženi budžet za narednu godinu, a o tom vladinom predlogu glasaće se sutra u 10 sati. Predloženim budžetom za 2017. godinu predviđeni su ukupni prihodi u iznosu od… »

(Kurir TV) Jeremić o pozivu na saslušanje: Odazvaću se po pozivu i dati izjavu

Kurir 09.12.2016
Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić ocenio je večeras da je za žaljenje činjenica da se tragedija poput smrti mladih gardista u kasarni u Topčideru zloupotrebljava u političke svrhe i dodao da će se odazvati… »

Objavljen snimak hapšenja posle ubistva VIDEO

B92 09.12.2016
MUP je objavio snimak hapšenja M.K. (54) iz Kruševca zbog sumnje da je ubio nevenčanu suprugu G.J. Policija je oslobodila i momka G.J., kog je osumnjičeni oteo. Oteti je bio u automobilu, a u vozilu je nađen i pištolj, za koji se sumnja da je njime… »

(Video) Mala nina dala najbolji odgovor na aferu Čokolinda: Srpske ili hrvatske? Najbolje su one...

Kurir 09.12.2016
Srpske ili hrvatske? Čije su čokoladice bolje... U poslednjih dva dana nema čoveka s prostora bivše SFRJ koji nema svoje viđenje ovog čudnog događaja koji je nazvan afera Čokolinda! Upravo posle te afere, koja je nastala kada su se u paketićima… »

Balkan SE tresao, epicentar u jadranu: Snažan zemljotres pogodio Hrvatsku i BiH

Telegraf 09.12.2016
Kako je objavio EMSC, potres je bio jačine od čak 4,8 stepeni po Rihteru. Snažan zemljotres jačine 4,8 stepena Rihterove skale pogodio je poručje severozapadnog Balkana. TRESE SE ZEMLJA: Nakon Kalifornije, još jači zemljotres pogodio Solomonova… »

Srbija doptuvala u Geteborg, selektorka mašta o polufinalu

Beta 09.12.2016
Ženska rukometna reprezentacija Srbije doputovala je danas u Geteborg za drugu fazu Evropskog prvenstva u Švedskoj i odmah je počela pripreme za mečeve sa Nemačkom, Holandijom i Francuskom. Srbija je prenela tri boda iz prve faze, a prvo će igrati… »

Vučić: Nisam hteo da donesem Krašove bajadere

Vesti online 09.12.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da mu nije do trikova i da hrvatska roba normalno dolazi i prolazi u Srbiji bez ikakvih problema. Vučić je novinarima na Aerodromu "Nikola Tesla" rekao da će da prećuti komentare koji su se u Hrvatskoj mogli… »

Srbija sigurno otvara poglavlja 5 i 25, Hrvatska i dalje koči poglavlje 26

SEEbiz 09.12.2016
BEOGRAD - Posle današnjeg sastanka Radne grupe za proširenje i pristupne pregovore (COELA), gotovo je sigurno da će Srbija se 13. decembra pored poglavlja 5, koje se odnosi na javne nabavke, otvoriti i poglavlje 25 o nauci i istraživanju. Diplomatski… »

UN: Stotine muškaraca nestale iz Halepa

Al Jazeera 09.12.2016
Porodice prijavile da su izgubile kontakt sa muškarcima, starosti između 30 i 50 godina, koji su prešli iz istočnog dijela grada. Nekoliko stotina muškaraca nestalo je pošto su iz istočnog dijela Halepa, koji je pod kontrolom pobunjenika, prešli u… »

IAAF ponovo testira uzorke ruskih atletičara

B92 09.12.2016
Međunarodna atletska federacija (IAAF) saopštila je da je počela ponovljena tesitranja uzoraka svih ruskih sportista sačuvanih od 2007. godine. Ova organizacija saopštila da je već pronašla tri pozitivna doping testa sa Svetskog prvenstva u Osaki… »